38 recept hittade

Grillade ostron med ädelost

Oavsett om du tvekar att äta råa ostron eller redan är frälst så kommer du att uppskattade den här överraskadnde trevliga kombinationen! Smaksensationen blir större med champagne!

Grillade räkor med ört- och parmesanvinägrett

Underbar, lite lyxig rätt på grillbuffén eller servera som plockig förrätt att äta med en liten gaffel på stående fot.

Grillad hummer med rouille och surdegsbröd

Skaldjur på träkolsgrillen är en perfekt start på en sommarkväll. Den här lyxiga varianten är signerad Erik Hammar som vann Sveriges mästerkock 2018.

Prinsess-smörgåstårta

En imponerande tårta, underbar tillsammans med något gott mousserande i glaset.

Citronrisotto med halstrade pilgrimsmusslor

Underbart god och elegant rätt. Oavsett om du väljer att servera den som lättare varmrätt eller i mindre portion som förrätt så är det självklara sällskapet ett glas Beaumont Champagne.

Västerbottenspaj med lax- och skaldjurstopping

Paj är perfekt picknickmat då det är gott att äta kallt. I den här varianten har vi lagt fyllningen som topping, vilket är både dekorativt och gott. Ta med toppingen i en separat bunke och garnera på plats för fin finish.

Underbar löjromsdipp till kräftorna

Äntligen skaldjursdax! Den här löjromsdippen blir en given favorit under kräftskivan, men passar även utmärkt till räkor och hummer. Tänk på att förvara skaldjuren kallt.

Hel hummer med brynt kapris-, dill- och citronkräm

En festlig rätt där den lyxiga naturella hummern får en djup och fyllig smak av ett smör brynt i kapris, dill och citron. Klockrent till en torr chablis perfekt! 

Maryland crab cakes

Bjud på krabba på amerikanskt vis! En festlig skaldjursrätt som passar som förrätt om du serverar den med krämig kaprismajonnäs.

Frutti di mare in umido

En matig skaldjursgryta med syditalienska toner som passar utmärkt att servera med ett gott bröd och ett glas elegant vitt vin.

Sotad pilgrimsmussla

En elegant förrätt där pilgrimsmusslan får sällskap av fina japanska smaker. Matcha med ett gott mousserande vin som Tommasi Perla Appassionato.

Margaritaceviche på hälleflundra

Ett perfekt förrätt med smak av chili, koriander, lime och med en touch av Patrón Silver. Receptet kommer från Ludvig Brydolf.

Torsk med räkor, pepparot och sojasmör

 Torskrygg med handskalade räkor, finriven pepparot och smaksatt med sojasmör.

Tapas grillade musslor

Enkla små tilltug att servera före maten eller till tapasbuffén

Sötpotatisrårakor med löjrom

En svensk klassiker och perfekt aptitretare

Mer på grapevine.se

Vinresa till Portugal och J.P Ramos Vinhos

Följ med på en gastronomisk resa till vinregionen Alentejo. Under en weekend i maj besöker vi den mysiga staden Estremoz och Ramos vingård Vila Santa. Vi provar vin, olivoljor och ost samt njuter av det behagliga klimatet. På den här vinresan besöker vi just Estremoz och vingården Vila Santa. Här

Grillad kalvfilé med sockerärtor, fetaost- och rödbetsröra

Rosagrillad kalv med smöriga sockerärtor och god färgrann röra till gör vem som helst lycklig.