38 recept hittade

Grillade ostron med ädelost

Oavsett om du tvekar att äta råa ostron eller redan är frälst så kommer du att uppskattade den här överraskadnde trevliga kombinationen! Smaksensationen blir större med champagne!

Grillade räkor med ört- och parmesanvinägrett

Underbar, lite lyxig rätt på grillbuffén eller servera som plockig förrätt att äta med en liten gaffel på stående fot.

Grillad hummer med rouille och surdegsbröd

Skaldjur på träkolsgrillen är en perfekt start på en sommarkväll. Den här lyxiga varianten är signerad Erik Hammar som vann Sveriges mästerkock 2018.

Prinsess-smörgåstårta

En imponerande tårta, underbar tillsammans med något gott vitt eller mousserande i glaset.

Citronrisotto med halstrade pilgrimsmusslor

Underbart god och elegant rätt. Oavsett om du väljer att servera den som lättare varmrätt eller i mindre portion som förrätt så är det självklara sällskapet ett glas Beaumont Champagne.

Underbar löjromsdipp till kräftorna

Duka upp till skaldjurfest! Den här löjromsdippen blir en given favorit till picknickens alla skaldjur!
Tänk på att förvara skaldjuren kallt.

Västerbottenspaj med lax- och skaldjurstopping

Västerbottenspaj är lysiogt och gott och perfekt att förbereda någon dag innan, så är det bara att värma på en stund inann den ska ätas. Den här varianten har vi toppat med lax och skaldjur, vilket är både dekorativt och gott. Bara att lägga på precis inna servering när pajen är värmd! 

Hel hummer med brynt kapris-, dill- och citronkräm

En festlig rätt som inte kräver någon egentlig tillagning! Den lyxiga naturella hummern får en djup och fyllig smak av ett smör brynt i kapris, dill och citron. Klockren guldkant en vardagkväll!

Maryland crab cakes

Bjud på krabba på amerikanskt vis! En festlig och lättfixad skaldjursrätt som du serverar med krämig kaprismajonnäs.

Frutti di mare in umido

En matig skaldjursgryta med syditalienska toner som passar utmärkt att servera med ett gott bröd och ett glas elegant vitt vin.

Sotad pilgrimsmussla

En elegant förrätt där pilgrimsmusslan får sällskap av fina japanska smaker. Matcha med ett gott mousserande vin som Tommasi Perla Appassionato.

Margaritaceviche på hälleflundra

Ett perfekt förrätt med smak av chili, koriander, lime och med en touch av Patrón Silver. Receptet kommer från Ludvig Brydolf.

Torsk med räkor, pepparot och sojasmör

 Torskrygg med handskalade räkor, finriven pepparot och smaksatt med sojasmör.

Tapas grillade musslor

Enkla små tilltug att servera före maten eller till tapasbuffén

Sötpotatisrårakor med löjrom

En svensk klassiker och perfekt aptitretare

Mer på grapevine.se

Vin till asiatisk mat?

Asiatisk mat är som bekant ofta kryddstark och har distinkta smaker; het chili, sötsurt, curry, gurkmeja, kokos, citrongräs m.m. Asien täcker många olika smaker och kök; japanska, indiska, thailändska, kinesiska, vietnamesiska mfl. Därför är det en utmaning att välja vin till just asiatisk mat.

Tommasi Le Prunée Merlot

Vin från hjärtat av Valpolicella Classico-regionen

Whiskymarinerad entrecôte med fänkålssallad och granatäpple

Entrecôte är ett utmärkt alternativ till oxfilé, som här får spännande smak av whiskymarinaden.