74 recept hittade

Blomkålsris med fräst shiitake och spenat

Den här salladen ,med asiatiska smaker, går riktigt snabbt att blanda ihop eftersom den involverar väldigt lite tillagning. Receptet är hämtat ur Therese Elgquists kokbok "The new green salad" (Bonnier Fakta).

Rödrissallad med rödbetor, tofu och örtolja

Ett magiskt veganskt recept hämtat ur Therese Elgquists färgsprakande kokbok "The new green salad" (Bonnier Fakta). Rödriset har en fyllig, lite nötig smak och behöver koka i minst 40 minuter.

Morot Vietnam med aioli, chili och jordnötter

Tänk att rårivna morötter kan vara makalöst gott! Vill du laga rätten med den vegetariska fisksåsen som används på Mathias Dahlgrens vegetariska restaurang Rutabaga så tänk på att göra såsen dagen innan servering. Receptet ligger längst ner på sidan.

Grillad caesarsallad

Gott som vegetariskt tillbehör eller lägg till en kyckling som blivit över från grillen och vips har du en god lunch eller middag.

Sallad med grillade grönsaker och salsa verde

Så vackert, fräscht gott! Servera på sommarbuffén eller som tillbehör till exempelvis grillad fisk.

Grillad spetskål med citron- och senapsvinägrett och rostad pistagemandel

Kålen får en nötig och fin smak när den grillas. Perfekt tillbehör eller som egen grön rätt med ett saftigt och gott bröd till.

Kokt eller grillad sparris med kaprismajonnäs

Lyxigt, fräscht och gott behöver varken vara svårlagat eller gräva hål i plånboken! Här är ett recept som är läckert som tilltugg eller förrätt !

Stekta oliver med citron, vitlök och örter

Lätt som en plätt blir oliver spännande igen. Välj örter efter smak - rosmarin, timjan eller basilika.

Vegansk primörbakelse

En härlig grön och helt vegansk bakelse med mycket smak. Serveras med fördel med ett gott veganskt vin! 

Pimientos de padrón

Milda chilifrukter är otroligt goda stekta med lite salt på. Men se upp, det är alltid någon som är stark. Servera till tacos eller som extra gott snacks.

Pizza bianco med ostkräm och svamp

Pizza bianco är helt enkelt en pizza utan tomatsås. Här har vi i stället en citrondoftande ostkräm som vi toppat med härlig svamp. Vill du inte göra pizzadeg så brukar man kunna köpa färdig deg på pizzerior.

Ugnsbakat kålhuvud med örtsmörsquenelle

En helvegetarisk rätt där kålen får sällskap av en örtsmörsquenelle, svamp och pimpad dijonaise.
Rätten är även god som tillbehör till kött.

Rödbetsrisotto med ljummen skördefestsallad

Smakrik och härligt rubinröd – rödbetsrisotto är både gott och effektfullt! Servera tillsammans med en krispig rotfruktssallad och ett glas vitt - och du har en superkombo!

Mer på grapevine.se

Barens salt och peppar

Varför heter den örtiga drycken Angostura, vad består den av och varför har den lilla flaskan för stor etikett ? Text: Henrik Emilson Foto: Tomas Monka A ngostura bitter är en klassisk ingrediens i drinkar och också älskad av många som en smakförhöjare i mat – men visste du att den från början var

Tommasi Le Rosse Pinot Grigio

Torr och frisk smak av citrus och äpple

Pizza rossa e bianca

Pizza med prosciutto och mozzarella

4 pizzor

1 pizzadeg för 4 pizzor