6 recept hittade

Viltstek med svamp- och polentakräm

Smakrik hösträtt där steken långsamt bakas i ugnen, medan du fokuserar på tillbehören.

Älginnanlår med äppelchutney, nöt- och äppelsallad samt rödvinsås

En lite lyxigare middag med älginnanlår som smälter i munnen. I kombination med äppelchutney, nöt- och äppelsallad och rödvinsås blir rätten fulländad.

Helstekt hjortfilé med blomkålstryffelpuré, sotade rotfrukter och portvinssky

Hjortfilé med delikat mild puré på blomkål med smak av tryffel och portvinssky.

Älggryta med bacon

Vad smakar bättre en höstdag än denna mustiga gryta på älgkött och bacon.

Rådjursfilé med potatis- och jordärtskocksgratäng samt portvinssås

Rådjurskött har en mild viltsmak och köttet är både mört och magert. En krämig jordärtskocksgratäng blir ett perfekt tillbehör.

Mer på grapevine.se

Trendspan: asiatiskt möter nordiskt

Glöm fulfiskad scampi, importerad lågpriskyckling och smakförstärkaren glutamat – nu gäller närproducerade och bra råvaror även på asiatiska restauranger. I Skövde satsar nyrenoverade Thai House på svenskt kött, Malmökrogen Namu kombinerar koreanska smaker med lokala råvaror, och kycklingen på den

Merwida Shiraz

Ett smakrikt, kraftfullt och rättvisemärkt vin från Western Cape

Waldorfsallad

Fräsch klassiker och ett perfekt tillbehör, eller addera protein och skapa en huvudrätt.