6 recept hittade

Viltstek med svamp- och polentakräm

Smakrik hösträtt där steken långsamt bakas i ugnen, medan du fokuserar på tillbehören.

Älginnanlår med äppelchutney, nöt- och äppelsallad samt rödvinsås

En lite lyxigare middag med älginnanlår som smälter i munnen. I kombination med äppelchutney, nöt- och äppelsallad och rödvinsås blir rätten fulländad.

Helstekt hjortfilé med blomkålstryffelpuré, sotade rotfrukter och portvinssky

Hjortfilé med delikat mild puré på blomkål med smak av tryffel och portvinssky.

Älggryta med bacon

Vad smakar bättre en höstdag än denna mustiga gryta på älgkött och bacon.

Rådjursfilé med potatis- och jordärtskocksgratäng samt portvinssås

Rådjurskött har en mild viltsmak och köttet är både mört och magert. En krämig jordärtskocksgratäng blir ett perfekt tillbehör.

Mer på grapevine.se

Förgyll med bubbel

Mousserande vin är en solklar stämningshöjare, så varför inte börja festen med bubbel? Här tipsar vi om några favoriter för olika smaker och plånböcker. Vi bjuder också på tre fina smårätter – budget, mellan och lyx, som trivs i bubblande sällskap. Mousserande vin görs i många stilar och länder,

Chablis l'Eglantière

Ett torrt, friskt och fruktigt vin med ren, fräsch frukt och lång, elegant eftersmak.

Caldo verde med chorizofras

Många måltider i Portugal börjar med en soppa. Ofta dukas det upp Caldo Verde, som betyder grön buljong. I den här versionen av soppan spelar grönkål och chorizo huvudrollerna.