7 recept hittade

Viltstek med svamp- och polentakräm

Smakrik hösträtt där steken långsamt bakas i ugnen, medan du fokuserar på tillbehören.

Älginnanlår med äppelchutney, nöt- och äppelsallad samt rödvinsås

En lite lyxigare middag med älginnanlår som smälter i munnen. I kombination med äppelchutney, nöt- och äppelsallad och rödvinsås blir rätten fulländad.

Helstekt hjortfilé med blomkålstryffelpuré, sotade rotfrukter och portvinssky

Hjortfilé med delikat mild puré på blomkål med smak av tryffel och portvinssky.

Älggryta med bacon

Vad smakar bättre en höstdag än denna mustiga gryta på älgkött och bacon.

Rådjursfilé med potatis- och jordärtskocksgratäng samt portvinssås

Rådjurskött har en mild viltsmak och köttet är både mört och magert. En krämig jordärtskocksgratäng blir ett perfekt tillbehör.

Mer på grapevine.se

Med respekt för jorden

Familjen Jaume har odlat vin i Châteauneuf-du-Pape, i södra Frankrike sedan 1826 och precis som sina förfäder använder man främst naturliga metoder och ingen konstgödsel. Respekten för jorden sitter i generna.

Seg jordgubbskaka med frasig topping

En riktig gofika till helgen? Baka en vårig och god kaka som både är seg, saftig och knaprig. Och inte minst lättbakad!