Italiensk kalvgryta med salvia

Tid 
2 Timmar
Antal 
4 personer

Härligt mustig gryta som värmer gott kulna dagar.

Recept: Mia Gahne Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

1 kg framdelskött av kalv

4 vitlöksklyftor
2 rödlökar
1 morot
3 kvistar färsk salvia + lite extra
olivolja
smör
vetemjöl
2 dl rött vin
ca 1/2 l köttbuljong
salt, peppar
100 g sockerärter

Tips 

Om du inte får tag på kalvkött går det även bra med högrev.

Gör så här

1. Skär köttet i kuber och bryn runtom i omgångar i en stekgryta. Ta upp ur grytan.

2. Skala och dela vitlöken på hälften och rödlökarna i kvartar. Skär moroten i bitar.

3. Fräs grönsaker och salvia i stekfettet i grytan. Pudra med lite mjöl och fräs någon minut till.

4. Slå på vin och så mycket buljong att det täcker. Koka upp, sätt på lock och koka i 1-2 timmar eller tills köttet är mört.

5. Häll i sockerärterna och servera med lite extra salvia ovanpå.

Mer på grapevine.se

Nytt nummer ute nu- dags för grillat!

Vill du också göra som våra 55 000 matintresserade läsare och starta en gratis prenumeration? Du anmäler dig enkelt via länken här

Cranberry winter fizz

Börja festen med en elegant och vintrig cocktail. Vill du göra den ännu festligare toppar du drinken med en god champagne, till exempel Beaumont des Crayères Grand Réserve Brut NV (art nr 7891, 219 kr).