Italienska ostar med björnbärskompott

Tid 
30 Minuter
Antal 
4 personer

Mörka bär passar extra fint till ett mjukt rött vin. Här får björnbären koka med vinet. Kompotten tillsammans med lagrade italienska hårdostar och ett glas vin blir en ljuvlig kombination.

Recept: Mia Gahne Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

väl valda italienska hårdostar, t. ex. pecorino

250 g björnbär
1 dl rött vin
1/2 dl råsocker
1 tsk stött kardemumma
1 kanelstång
2 tsk maizena

Tips 

Förutom Pecorino är Prästost, Grevéost, Comté och Gruyére goda ostar till såväl björnbärskompotten som ett glas rött vin.

Gör så här

1. Lägg björnbär, vin, råsocker, kardemumma och kanelstång i en kastrull. Låt sjuda under lock i tio minuter.

2. Rör ut maizena i lite kallt vatten och vispa i. Koka upp tills kompotten tjocknat.
Låt svalna.

Servera ostarna med björnbärskompott och goda kex.

Mer på grapevine.se

Veckans Vintips: ekologisk Châteauneuf-du-Pape

Domaine Grand Veneur Châteauneuf-du-Pape Organic 2012 är en bra anledning att längta lite till hösten (1 september).Vinet är en ekologisk nyhet från prestigeproducenten Alain Jaume & Fils och lanseras i Systembolagets ordinarie sortiment.

Mule of Finland

Överraska gästerna med en finsk variant av den trendiga Hollywooddrinken Moscow Mule.