Jordärtskockssoppa med parmaskinka

Tid 
40 Minuter
Antal 
4
Ugn 
150°

En krämig och god soppa gjord på jordärtskocka, som serveras med ugnsrostad parmaskinka.

Recept & Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

600 gr jordärtkockor
1 gul lök( finhackad)
2 vitlöksklyftor (pressade)
1 dl vispgrädde
4 dl mjölk
6 dl vatten
saft från ½ citron
4 skivor parmaskinka
salt och peppar

Gör så här

1. Börja med Parmaskinkan. Lägg de på en plåt och tillaga i ugnen ca 150 grader. 5-10 minuter. De ska bli krispiga men inte brända.

2. Skala skockorna och dela dem i mindre bitar.

3. Fräs lök, vitlök och jordärtskockorna i smör. Tillsätt grädde, mjölk, vatten och citron. Koka i ca 20 minuter.

3. Mixa soppan med en stavmixer så den blir slät. Smaka av. Garnera med färska kryddor.

Mer på grapevine.se

Cooking Distilled 2

I avsnitt nummer två får vi följa den coola matlagningsduon då de gör en underbar och annorlunda rätt på färsk gös! Missa inte deras matlagning, prenumerera enkelt på deras YouTubekanal och håll dig uppdaterad.

Tommasi Arele

Appasimento när den är som bäst

Perfect Patrón Margarita

Margarita, med saltad glaskant, är en av världens mest kända drinkar och förekommer i ett stort antal varianter. Ursprungligen tillredd på lika delar tequila, likör och juice.