Jordärtskockssoppa med parmaskinka

Tid 
40 Minuter
Antal 
4
Ugn 
150°

En krämig och god soppa gjord på jordärtskocka, som serveras med ugnsrostad parmaskinka.

Recept & Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

600 gr jordärtkockor
1 gul lök( finhackad)
2 vitlöksklyftor (pressade)
1 dl vispgrädde
4 dl mjölk
6 dl vatten
saft från ½ citron
4 skivor parmaskinka
salt och peppar

Gör så här

1. Börja med Parmaskinkan. Lägg de på en plåt och tillaga i ugnen ca 150 grader. 5-10 minuter. De ska bli krispiga men inte brända.

2. Skala skockorna och dela dem i mindre bitar.

3. Fräs lök, vitlök och jordärtskockorna i smör. Tillsätt grädde, mjölk, vatten och citron. Koka i ca 20 minuter.

3. Mixa soppan med en stavmixer så den blir slät. Smaka av. Garnera med färska kryddor.

Mer på grapevine.se

Bubbelfest!

December står för dörren, en tid då mingel och middagar avlöser varandra för att kulminera i nyårsfest. Här presenterar vi fem bubbelfavoriter för alla smaker och plånböcker samt tre rätter som trivs i bubblande sällskap. BUBBEL, SKUMPA, MOUSSERANDE VIN. Kärt barn har många namn. Oavsett vad man

Kyrö Juuri Rye

En "new make" gjord 100% råg!

Fyllig tomatsås på sicilianskt vis

En lättlagad njutning med smaker av solmogna tomater och basilika.