Jordärtskockssoppa med parmaskinka

Tid 
40 Minuter
Antal 
4
Ugn 
150°

En krämig och god soppa gjord på jordärtskocka, som serveras med ugnsrostad parmaskinka.

Recept & Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

600 gr jordärtkockor
1 gul lök( finhackad)
2 vitlöksklyftor (pressade)
1 dl vispgrädde
4 dl mjölk
6 dl vatten
saft från ½ citron
4 skivor parmaskinka
salt och peppar

Gör så här

1. Börja med Parmaskinkan. Lägg de på en plåt och tillaga i ugnen ca 150 grader. 5-10 minuter. De ska bli krispiga men inte brända.

2. Skala skockorna och dela dem i mindre bitar.

3. Fräs lök, vitlök och jordärtskockorna i smör. Tillsätt grädde, mjölk, vatten och citron. Koka i ca 20 minuter.

3. Mixa soppan med en stavmixer så den blir slät. Smaka av. Garnera med färska kryddor.

Mer på grapevine.se

Klimatcertifierat vin

Hänsyn till miljöpåverkan handlar inte bara om bekämpningsmedel och att tänka ekologiskt. I takt med att allt fler blir medvetna om klimatförändringarna ökar också efterfrågan på klimatcertifierade viner.

Domaine Grand Veneur ”Les Champauvins”

Ekologiskt och smakrik "Baby Châteauneuf-du-Pape"

Klassisk crème brûlée

Klassisk krämig brûlée med knäckigt täcke är den perfekta avslutningen på en god middag. Dessutom är det en praktisk dessert där mycket kan förberedas.