Kalvfärsbiffar

Tid 
40 Minuter
Antal 
4 personer
Ugn 
150°

Serverade med kapris, salviacrust, bakade körsbärstomater samt citronmajjo och svensk färskpotatis - mums!

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

Kalvfärsbiffar
400 g kalvfärs
2 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 ägg
2 dl vispgrädde 
2 msk smör
100 gram kapris (avrunnen)
1 msk fransk senap
2-3 vitlöksklyftor 

Salviacrust
3-4 skivor vitt bröd (gärna några dagar gammalt)
1 kruka salvia
2 tsk flingsalt (Mixas i matberedaren)

Tomater
20 körsbärstomater
1 msk olivolja
1 nypa rörsocker
2 tsk torkad oregano
1 kvist rosmarin 

Citronmajjo
1 citron,
4 msk majonnäs
1 tsk gurkmeja

Gör så här

1. Sätt ugnen på 150°C. Blanda kalvfärsen med senap, kapris, riven vitlök, salt och peppar. Arbeta försiktigt ner ägget och blanda tills färsen är fast. Till sist, rör ner grädden. Forma till 4 biffar och panera i salviabrödet. Bryn dem i smör ca 3 min på varje sida. Lägg biffarna i en ugnssäker form. Stek biffarna mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt vila några minuter före servering 

2. Sätt ugnen på 125-150 °C. Blanda tomaterna med örterna, en skvätt olivolja och lite rörsocker. Baka av långsamt i ca 1-2 timmar. Tomaterna skall inte få någon färg.

3. Blanda 1 tsk gurkmeja med saft och rivet skal från en citron. Blanda ner 4 matskedar majonnäs och smaka av med salt och vitpeppar. Servera med färskpotatis.

Mer på grapevine.se

Matkreatör

Stjärnkocken Paul Svensson är ständigt aktuell. Han föreläser om hållbar matlagning, coachar mästerkockar på tv, spottar ur sig en kokbok om året och nyligen utsågs Restaurang Fotografiska, där han är matkreatör, till ”Årets terroir”. Paul Svensson är inte vegetarian. Tvärtom, han uppskattar både

Viltstek med svamp- och polentakräm

Smakrik hösträtt där steken långsamt bakas i ugnen, medan du fokuserar på tillbehören.