Kalvfärsbiffar

Tid 
40 Minuter
Antal 
4 personer
Ugn 
150°

Serverade med kapris, salviacrust, bakade körsbärstomater samt citronmajjo och svensk färskpotatis - mums!

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

Kalvfärsbiffar
400 g kalvfärs
2 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 ägg
2 dl vispgrädde 
2 msk smör
100 gram kapris (avrunnen)
1 msk fransk senap
2-3 vitlöksklyftor 

Salviacrust
3-4 skivor vitt bröd (gärna några dagar gammalt)
1 kruka salvia
2 tsk flingsalt (Mixas i matberedaren)

Tomater
20 körsbärstomater
1 msk olivolja
1 nypa rörsocker
2 tsk torkad oregano
1 kvist rosmarin 

Citronmajjo
1 citron,
4 msk majonnäs
1 tsk gurkmeja

Gör så här

1. Sätt ugnen på 150°C. Blanda kalvfärsen med senap, kapris, riven vitlök, salt och peppar. Arbeta försiktigt ner ägget och blanda tills färsen är fast. Till sist, rör ner grädden. Forma till 4 biffar och panera i salviabrödet. Bryn dem i smör ca 3 min på varje sida. Lägg biffarna i en ugnssäker form. Stek biffarna mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt vila några minuter före servering 

2. Sätt ugnen på 125-150 °C. Blanda tomaterna med örterna, en skvätt olivolja och lite rörsocker. Baka av långsamt i ca 1-2 timmar. Tomaterna skall inte få någon färg.

3. Blanda 1 tsk gurkmeja med saft och rivet skal från en citron. Blanda ner 4 matskedar majonnäs och smaka av med salt och vitpeppar. Servera med färskpotatis.

Mer på grapevine.se

Drinktips: somriga Drinkar till festen

Till festen, före grillen, på bryggan, innan maten eller under parasollet i sällskap med en god bok – här nedan bjuder vi på tre trevliga vindrinkar där Black Tower spelar huvudrollen.

Askos Verdeca

Valle d'Itria I.g.t.

Pestofyllda prosciuttorullar

Läcker munsbit att servera som antipasto.