Kanderade nötter med chili och flingsalt

black tower-vinerna passar till het mat, gärna asiatisk. Vinet gifter sig bra med rätter som till exempel innehåller chili, ingefära och koriander. Anledningen är den halvtorra karaktär som utmärker Black Tower-vinerna. Bjud exempelvis på ett glas Black Tower Organic Sparkling Ice, som har en fruktig smak med inslag av persika, gula päron, krusbär och jasmin, till en skål heta och lite söta chilinötter innan festmiddagen. Det mousserande vinet kan även med fördel serveras med is i glaset.

Utskrift
Ingredienser
  • 1 dl vita sesamfrön

  • 1 dl pumpafrön 

  • 2 dl valnötter 

  • 2 dl cashewnötter 

  • 2 msk agavesirap 

  • 1,5 tsk flingsalt 

  • 1 nypa chilipulver (eller mer för önskad hetta)

  • 1 msk rapsolja 

Gör så här

Sätt ugnen på 160 grader.
Blanda nötter, frön och kryddor i en skål.
Ringla över rapsolja och agavesirap och blanda väl.
Smaka av nötblandningen, tillsätt eventuellt mer flingsalt och chilipulver.
Bred ut nötblandningen i ett jämnt lager på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen i 8–10 minuter tills nötterna fått färg.
Låt svalna.
Servera nötterna i en skål som snacks eller tillbehör till maten.
Dekorera med koriander.

 

Mer på grapevine.se

Svala sommardrinkar

Gindrinkar är populärt och helst ska de vara gjorda på närodlade bär och extra fin gin. Historiskt förknippar man premiumgin med England, men de senaste åren har nordisk gin fått ett uppsving. En av dem är finska Kyrö Napue Rye Gin . Här har vi blandat några goda drinkar i roliga glas, med och utan

Fluffigt och aromatiska bröd

Ett härligt bröd signerat kändisbagaren Sèbastien Boudet. Brödet passar utmärkt till sallader, omeletter, men är också gott att använda till att suga upp såsen till gäddquenellerna.