Kantarelltoast - Guldläge!

Tid 
30 Minuter
Antal 
4

Nu är skogarna fulla av kantareller - gyllene, mustiga och värda att längta efter. Här låter vi svampens subtila smaker samspela med ett lagom kraftigt och nyanserat vin med härliga bär- och frukttoner. Resultatet är magiskt!

Lotten Sundgren Foto: Matilda Lindeblad
Utskrift
Ingredienser
  • 50 g rotselleri, finhackad
  • 1 sharlottenlök, finhackad
  • 200 g kantareller, rensade
  • 75 g smör
  • 1 dl rotfruktschips
  • sal och peppar
  • 4 skivor surdegsbröd
Tips 

Smart Dog Syrah Trincadeira är en fruktig och smakrik pärla från Portugal. Vinet har en generös smak av blåbär, björnbär och plommon. I eftersmaken finns toner av choklad.

Gör så här

Stek brödet i 2 msk smör tills det blivit gyllenbrunt. Stek kantarellerna tills vätskan kokat bort, lägg då i 2 msk smör och stek i ytterligare 5 minuter. Ställ åt sidan. Hetta upp det sista av smöret och stek rotselleri och lök. Blanda ner svamp och persilja. Salta och peppra. Fördela blandningen på brödet. Toppa med chipsen.

Mer på grapevine.se

Veckans vintips: prosecco när den är som bäst

Aromatiskt, fruktigt och fräscht mousserande vin från Italien! Klar blek ljusgul färg. Doften är fruktig med inslag av päron, mandarin och vingummi. Smaken är aromatisk och fräsch. Gancia grundades 1850 av Carlo och Edoardo Gancia med en vinkällare i Canelli. Passionen för marken, djup respekt för

Tommasi Graticcio Appassionato

Tommasi Graticcio Appassionato är ett intensivt, fruktigt, aningen kryddigt och smakrikt vin med lång härlig eftersmak.

Asiatisk Carpaccio

Härlig Carpaccio influerad av asien, smaksatt med jordnötter, chili och koriander.