Klassisk Caesarsallad

Tid 
30 Minuter
Antal 
4 personer

En äkta Caesarsallad sitter aldrig fel. Egentligen innehåller denna klassiker inget ”matigt” alls, men du kan alltid komplettera med valfria tillbehör.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

cirka 1 dl olivolja
cirka 2 dl bitar av lantbröd
salt
nymalen svartpeppar
1 vitlöksklyfta
2 ägg
2 msk citronsaft
2-3 sardellfiléer, eller efter smak några droppar Worcestershire-sauce
1 stort huvud romansallad
1 dl färskriven eller flagad parmesan

Valfria exempel på tillbehör:
knaperstekt bacon
grillad kyckling
frästa räkor

Tips 

Tillsätt eventuellt bacon och/eller kyckling alternativt räkor.

Gör så här

1. Hetta upp 2 msk olja i en rymlig stekpanna och stek brödbitarna tills de får fin färg runt om. Salta och peppra.

2. Dela vitlöksklyftan på hälften och gnid in en salladsskål med snittytorna.

3. Stick hål på äggen med en nål. Koka dem i 60-90 sekunder tills de precis börjar stelna. Knäck dem sedan i salladsskålen och se till att skrapa ur all vita. Vispa äggen med en gaffel, tillsätt citronsaft under omrörning och sedan 6 msk olja lite i taget medan du fortsätter vispa.

4. Rör ner hackade sardeller och lite Worcestershire-sauce i äggsmeten. Smaka av med salt och rikligt med peppar.

5. Bryt ner salladsbladen i skålen och blanda väl. Strö över parmesan och krutonger. 

Mer på grapevine.se

Restaurangtips: Pontus Frithiof's Burger & Lobster

I juli slogs portarna upp för ett helt nytt restaurangkoncept i Stockholm- Burger & Lobster. Som namnet antyder, serveras rätter med just hamburgare och hummer och om du frågar oss, är det två storslagna favoriter samlat under ett och samma tak. Konceptet i sig är inte nytt, den första Burger & Lobster restaurangen öppnade i Londons Mayfair 2011 och blev så populär att ytterligare tre filialer öppnade runt om i London och samtidigt en i New York. I september är det även Quatars och Dubai’s tur.

STROH 40%

Klassikern från Österrike!

Hummer och Pilgrimsmussla

Serverad med sötpotatisfritters, jalapeñodipp och citrussallad.