Klassisk crème brûlée

Tid 
70 Minuter
Antal 
4
Ugn 
250°

Klassisk krämig brûlée med knäckigt täcke är den perfekta avslutningen på en god middag. Dessutom är det en praktisk dessert där mycket kan förberedas.

Bild: Mattias Södermark Recept: Bistro Berns
Utskrift
Ingredienser

4 äggulor
1 dl socker
4 dl grädde
1 vaniljstång, delad på längden
råsocker till att bränna

Gör så här

1. Koka grädden långsamt tillsammans med vaniljstången.

2. Rör ihop äggulor och socker.

3. Häll gräddblandningen i äggulorna i en tunn stråle under kraftig omrörning.

4. Sila smeten och portionera ut den i ugnsfasta skålar.

5. Grädda i ugnen på 95°C i ca 60 minuter eller tills krämen stelnat. Hit kan desserten göras i förväg och förvaras i kylskåp.

6. Strö över ett tunt lager med råsocker och bränn av sockret med en gasolbrännare eller bränn av sockret i ugnen under grillvärme 250°C.

Mer på grapevine.se

Sött, salt och syrligt hos Husmorsan

Hemma hos mat- och vinprofilen Anette Rosvall puttrar det i grytorna och doftar av ättikslag, kanel och stjärnanis. Hon gillar att låta en ingrediens gå som en röd tråd genom en meny – i dag är det pumpa som spelar huvudrollen. Text: Jessica Johansson Foto: Wolfgang Kleinschmidt Anette Rosvall Gör

Tapas Pimientos de Padrón

Grillade gröna paprikor, en klassiker i tapasbuffén!