Klassisk crème brûlée

Tid 
70 Minuter
Antal 
4
Ugn 
250°

Klassisk krämig brûlée med knäckigt täcke är den perfekta avslutningen på en god middag. Dessutom är det en praktisk dessert där mycket kan förberedas.

Bild: Mattias Södermark Recept: Bistro Berns
Utskrift
Ingredienser

4 äggulor
1 dl socker
4 dl grädde
1 vaniljstång, delad på längden
råsocker till att bränna

Gör så här

1. Koka grädden långsamt tillsammans med vaniljstången.

2. Rör ihop äggulor och socker.

3. Häll gräddblandningen i äggulorna i en tunn stråle under kraftig omrörning.

4. Sila smeten och portionera ut den i ugnsfasta skålar.

5. Grädda i ugnen på 95°C i ca 60 minuter eller tills krämen stelnat. Hit kan desserten göras i förväg och förvaras i kylskåp.

6. Strö över ett tunt lager med råsocker och bränn av sockret med en gasolbrännare eller bränn av sockret i ugnen under grillvärme 250°C.

Mer på grapevine.se

PIZZA PÅ DANTES VIS

Dante Zia är ingenjörsstudenten som jobbar extra som tv-kock. När han har en stund över lagar han gärna pizza hemma i studentkollektivet i Lund, helst med ingredienser från den skånska myllan och med inspiration från sina italienska rötter. Dant Zia stökar runt i köket i studentkollektivet i Lund.

Il Frappato di Santa Tresa Organic

Ekologisk Spumante från ett av Siciliens äldsta och finaste vinerier! Ett kvalitetsvin gjort på inhemsk druva som odlats i öns karaktäristiska vulkanjord. Ett torrt fruktigt mousserande med toner av citrus och med en oemotståndlig livlig mousse.

Rårakor med citronkräm och löjrom

Krispigt, salt och lyxigt – en perfekt rätt till ett glas mousserande som till exempel Beaumont champagne.