Kokt eller grillad sparris med kaprismajonnäs

Läckert som tilltugg eller förrätt vid festliga tillfällen! Lättlagat, fräscht och gott.

Recept: Liselotte Forslin Bild: Mattias Södermark
Utskrift
Ingredienser

250 g sparris
1 ½ di majonnäs
3 msk kapris, avrunnen
nymald svartpeppar

Gör så här
  1. Skär bort den nedersta torra delen på sparrisen och släng den.
  2. Koka sparrisen ca 2-3 min i lättsaltat vatten. Alternativt stek hastigt i grillpanna.
  3. Om du kokat den sa häll av vattnet och spola den i iskallt vatten. Låt rinna av på en handduk eller hushållspapper.
  4. Kaprismajonnäs: Blanda majonnäs och kapris och smaka av med peppar.
  5. Servera kaprismajonnäsen till sparrisen.

Mer på grapevine.se

Vin och delikatesser

Fredagsmys, lördagslyx, söndagssoft eller en guldkant på vardagen. Det finns alltid tillfälle för lyxiga delikatesser! Här lär du dig hitta en rätt vinmatchning där den nötiga smaken men också den finstämda sältan i delikatesserna matchas perfekt med rätt bubblor. Låt oss prata lite mer om dessa

Tommasi Grappa Amarone della Valpolicella Ca' Florian

Fyllig och smakrik Grappa från Tommasi's mest prestigefulla Amarone "Ca Florian".

Långkok: lammgryta med kummin, rosmarin och lingon & rostade grönsaker

Härlig gryta signerad kändiskocken Mattias Larsson