Kokt eller grillad sparris med kaprismajonnäs

Läckert som tilltugg eller förrätt vid festliga tillfällen! Lättlagat, fräscht och gott.

Recept: Liselotte Forslin Bild: Mattias Södermark
Utskrift
Ingredienser

250 g sparris
1 ½ di majonnäs
3 msk kapris, avrunnen
nymald svartpeppar

Gör så här
  1. Skär bort den nedersta torra delen på sparrisen och släng den.
  2. Koka sparrisen ca 2-3 min i lättsaltat vatten. Alternativt stek hastigt i grillpanna.
  3. Om du kokat den sa häll av vattnet och spola den i iskallt vatten. Låt rinna av på en handduk eller hushållspapper.
  4. Kaprismajonnäs: Blanda majonnäs och kapris och smaka av med peppar.
  5. Servera kaprismajonnäsen till sparrisen.

Mer på grapevine.se

Vad innebär rättvisemärkt vin?

Vad innebär rättvisemärkt vin, och varför ska jag välja Fairtrade? Varje dag handlas stora mängder varor som producerats i delar av världen, där goda arbets- och levnadsvillkor inte alltid efterföljs. Det bör inte vara en konkurrensfördel att människor far illa för att mat, dryck och andra

Tommasi Le Prunée Merlot

Vin från hjärtat av Valpolicella Classico-regionen

Matjessillsallad med pepparrotskräm och brynt smör

Otroligt god och vacker förrätt som är mycket lättare att göra än den ser ut. Ett tips är att placera en assiett på en stor tallrik och lägga upp ingredienserna runtom och sedan ta bort assietten.