Kokt eller grillad sparris med kaprismajonnäs

Läckert som tilltugg eller förrätt vid festliga tillfällen! Lättlagat, fräscht och gott.

Recept: Liselotte Forslin Bild: Mattias Södermark
Utskrift
Ingredienser

250 g sparris
1 ½ di majonnäs
3 msk kapris, avrunnen
nymald svartpeppar

Gör så här
  1. Skär bort den nedersta torra delen på sparrisen och släng den.
  2. Koka sparrisen ca 2-3 min i lättsaltat vatten. Alternativt stek hastigt i grillpanna.
  3. Om du kokat den sa häll av vattnet och spola den i iskallt vatten. Låt rinna av på en handduk eller hushållspapper.
  4. Kaprismajonnäs: Blanda majonnäs och kapris och smaka av med peppar.
  5. Servera kaprismajonnäsen till sparrisen.

Mer på grapevine.se

Året i vingården del 2

I vingården beskärs vinrankan för att koncentrera växtkraften i de återstående skott som sedermera blir druvor. De nya grenarna binds upp så att solljuset ska kunna nå vinbladen, när de vuxit ut, vilket är nödvändigt för fotosyntesen (utan den blir det inga druvor och inget vin). Men grenarna binds även upp för att fordon ska kunna komma fram mellan vinraderna, t ex för att skörda och för att bespruta vinrankorna mot skadedjur.

Tommasi Bosco del Gal Custoza

Bianco di Custoza DOC

Glass med banan och kanel

En smarrig lättlagad efterrätt gjord på kvarg, banan, kanel, kokos och Polly-choklad