Kokt eller grillad sparris med kaprismajonnäs

Vårligt tilltugg som både är fräscht och gott.

Recept: Liselotte Forslin Bild: Mattias Södermark
Utskrift
Ingredienser

250 g sparris
1 ½ di majonnäs
3 msk kapris, avrunnen
nymald svartpeppar

Gör så här
  1. Skär bort den nedersta torra delen på sparrisen och släng den.
  2. Koka sparrisen ca 2-3 min i lättsaltat vatten. Alternativt grilla den hastigt.
  3. Om du kokat den sa häll av vattnet och spola den i iskallt vatten. Låt rinna av på en handduk eller hushållspapper.
  4. Kaprismajonnäs: Blanda majonnäs och kapris och smaka av med peppar.
  5. Servera kaprismajonnäsen till sparrisen.

Mer på grapevine.se

Gratis prenumerationer

Delade smakupplevelser! Anmäl dig nu! Låt oss inspirera och ge dig tips om hur du kombinerar mat och dryck. Du får våra middagstips med vinmatchning och livstilsartiklar via e-post en gång i veckan. Flera gånger om året kommer också vår tidning Grapevine i din brevlåda.

The Black Shiraz

Generöst och smakrikt vin med smak av björnbär, plommon och kryddor.

Snabb vegetarisk pizza med parmesan och blomkål

Matig vegetarisk pizza med smak av fetaost, blomkål, parmesan, ruccola, och champinjoner.