Köttbullar a' la Angostura Bitter

De här köttbullarna är fina, saftiga och extra goda. Hemligheten är ett bra grundrecept och några droppar Angostura Bitter – en spritbaserad örtessens med härliga toner av kanel, kryddnejlika, kardemumma, kakao, torkade örter och pomerans. 

Recept: Liselotte Forslin Bild: Mattias Södermark
Utskrift
Ingredienser

2 ägg 
2,5 dl vispgrädde 
2,5 msk skånsk senap 
1 dl ströbröd 
1 gul lök, finhackad 
500 g blandfärs 
2 msk Angostura Bitter 
1 tsk hel kryddpeppar, grovt mortlad 
2 tsk salt
1 tsk svartpeppar 

Gör så här
  1. Hacka löken fint.
  2. Rör ihop ägg, grädde, senap och Angostura. Blanda i ströbröd och låt det svälla i 10 min.
  3. Blanda i lök, färs och kryddor.
  4. Rulla färsen till köttbullar som läggs på en vattensköljd skärbräda eller lägg färsen i en spritspåse och tryck ut "bullar" direkt i stekpannan.
  5. Stek köttbullarna i omgångar i smör i en stekpanna tills de är genomstekta.

Mer på grapevine.se

Kokbokstips: "Smak, mat och vin – de bästa kombinationerna"

Nyligen lanserade frilanskocken och journalisten Peter Streijffert sin fjärde bok Smak: Mat och vin – de bästa kombinationerna. Med hjälp av sin unika smakskala guidar han läsarna till de bästa smakkombinationerna och bjuder på massor av vegetariska recept. Upptäck smakernas värld Vad avgör hur

Torsk med räkor, pepparot och sojasmör

 Torskrygg med handskalade räkor, finriven pepparot och smaksatt med sojasmör.