Köttbullar a' la Angostura Bitter

De här köttbullarna är fina, saftiga och extra goda. Hemligheten är ett bra grundrecept och några droppar Angostura Bitter – en spritbaserad örtessens med härliga toner av kanel, kryddnejlika, kardemumma, kakao, torkade örter och pomerans. 

Recept: Liselotte Forslin Bild: Mattias Södermark
Utskrift
Ingredienser

2 ägg 
2,5 dl vispgrädde 
2,5 msk skånsk senap 
1 dl ströbröd 
1 gul lök, finhackad 
500 g blandfärs 
2 msk Angostura Bitter 
1 tsk hel kryddpeppar, grovt mortlad 
2 tsk salt
1 tsk svartpeppar 

Gör så här
  1. Hacka löken fint.
  2. Rör ihop ägg, grädde, senap och Angostura. Blanda i ströbröd och låt det svälla i 10 min.
  3. Blanda i lök, färs och kryddor.
  4. Rulla färsen till köttbullar som läggs på en vattensköljd skärbräda eller lägg färsen i en spritspåse och tryck ut "bullar" direkt i stekpannan.
  5. Stek köttbullarna i omgångar i smör i en stekpanna tills de är genomstekta.

Mer på grapevine.se

Cooking Distilled 3

I avsnitt nummer tre lagar matlagningsduon Ludvig Brydolf och Niklas Gunnarsson en himmelskt god efterrätt med smak av Islay Whisky. Du hittar även receptet här på Grapevine.se Missa inte deras matlagning, prenumerera enkelt på deras YouTubekanal och håll dig uppdaterad.

Smart Dog White

Fräscht, torrt vitt vin från Portugals mest främsta vinmakare João Portugal Ramos

Fransk söndagskyckling

Champinjon, sidfläsk och kyckling – typisk sydfransk mat. Rätten smakar som långkok, trots kort tillagningstid. Strö över persilja och servera med nykokt potatis.