Köttbullar a' la Angostura Bitter

De här köttbullarna är fina, saftiga och extra goda. Hemligheten är ett bra grundrecept och några droppar Angostura Bitter – en spritbaserad örtessens med härliga toner av kanel, kryddnejlika, kardemumma, kakao, torkade örter och pomerans. 

Recept: Liselotte Forslin Bild: Mattias Södermark
Utskrift
Ingredienser

2 ägg 
2,5 dl vispgrädde 
2,5 msk skånsk senap 
1 dl ströbröd 
1 gul lök, finhackad 
500 g blandfärs 
2 msk Angostura Bitter 
1 tsk hel kryddpeppar, grovt mortlad 
2 tsk salt
1 tsk svartpeppar 

Gör så här
  1. Hacka löken fint.
  2. Rör ihop ägg, grädde, senap och Angostura. Blanda i ströbröd och låt det svälla i 10 min.
  3. Blanda i lök, färs och kryddor.
  4. Rulla färsen till köttbullar som läggs på en vattensköljd skärbräda eller lägg färsen i en spritspåse och tryck ut "bullar" direkt i stekpannan.
  5. Stek köttbullarna i omgångar i smör i en stekpanna tills de är genomstekta.

Mer på grapevine.se

Älskade bubblor

Vad är det egentligen för skillnad på olika sorters mousserande vin? Och passar vissa sorter bättre till viss typ av mat? Grapevine guidar dig in i bubblets värld.

Pot au feu på kyckling

En äkta pot au feu är ett riktigt långkok som står och puttrar länge, här gör vi en betydligt snabbare variant.