Köttbullar a' la Angostura Bitter

De här köttbullarna är fina, saftiga och extra goda. Hemligheten är ett bra grundrecept och några droppar Angostura Bitter – en spritbaserad örtessens med härliga toner av kanel, kryddnejlika, kardemumma, kakao, torkade örter och pomerans. 

Recept: Liselotte Forslin Bild: Mattias Södermark
Utskrift
Ingredienser

2 ägg 
2,5 dl vispgrädde 
2,5 msk skånsk senap 
1 dl ströbröd 
1 gul lök, finhackad 
500 g blandfärs 
2 msk Angostura Bitter 
1 tsk hel kryddpeppar, grovt mortlad 
2 tsk salt
1 tsk svartpeppar 

Gör så här
  1. Hacka löken fint.
  2. Rör ihop ägg, grädde, senap och Angostura. Blanda i ströbröd och låt det svälla i 10 min.
  3. Blanda i lök, färs och kryddor.
  4. Rulla färsen till köttbullar som läggs på en vattensköljd skärbräda eller lägg färsen i en spritspåse och tryck ut "bullar" direkt i stekpannan.
  5. Stek köttbullarna i omgångar i smör i en stekpanna tills de är genomstekta.

Mer på grapevine.se

PIZZA PÅ DANTES VIS

Dante Zia är ingenjörsstudenten som jobbar extra som tv-kock. När han har en stund över lagar han gärna pizza hemma i studentkollektivet i Lund, helst med ingredienser från den skånska myllan och med inspiration från sina italienska rötter. Dant Zia stökar runt i köket i studentkollektivet i Lund.

STROH 80%

Starkt och gott!

Vindrink med Black Tower Sparkling Ice

Kittla smaklökarna med en sval vindrink eller sprizer som det också kallas. I den här varianten använder vi ett lätt mousserande vin med lite sötma, vilket gör att du med fördel kan servera vindrinken till desserter. Perfekt till tårtkalaset, bröllopet eller tjejkvällen.