Köttgryta med rotselleri och trattkantareller

Tid 
1 Timma
Antal 
4 personer

En smakrik köttgryta med viltsmak

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

500 g högrev, benfri

50 g smör
5 enbär
3 lagerblad
3 vitlöksklyftor
3 timjankvistar
2 gula lökar
1 morot
150 g rotselleri
200 g trattkantareller
2 dl vatten
4 msk ox- eller viltfond
5 dl rödvin
1,5 dl grädde
3 msk vetemjöl

Gör så här

1. Putsa högreven och skär ner i ca 1,5 x 1,5 cm bitar.

2. Skala moroten och rotsellerin och skär även ner rotfrukterna i ca 1 x 1 cm stora bitar. Skala löken och dela i klyftor, dela sedan klyftorna en gång till på mitten.

3. Stek köttet, tillsätt kryddorna, vatten, fond och vin. Koka under lock i ca 30 minuter. Tillsätt sedan rotselleri, morot och lök. Låt puttra i ca 15 minuter tills grönsakerna är mjuka.

4. Blanda ut mjölet med lite vatten och tillsätt i grytan, tillsätt också grädden. Låt puttra tills grytan får en härlig konsistens.

5. Stek trattkantarellerna separat och tillsätt innan servering. Servera med kokt potatis, bröd och rönnbärsgelé.

Mer på grapevine.se

Vad betyder korkskadat?

Svar: Korkskadat innebär att korken är smittad av en särskild bakterie som gör att vinet får en doft som kan liknas vid en fuktig källare eller mögel. Cirka 3 procent av allt vin med naturkork blir korkskadat. Misstänker du att ditt vin är korkskadat kan du ta med dig vinet och gå till butiken där

Arc-en-Ciel Rosé Mousseux

Fräscht och smakrikt ekologiskt alkoholfritt alternativ

TNT Spiced Sour

Visst kan man dricka cocktails till mat. Som den här syrliga drinken som passar bra till sill och sylta.