Köttgryta med rotselleri och trattkantareller

Tid 
1 Timma
Antal 
4 personer

En smakrik köttgryta med viltsmak

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

500 g högrev, benfri

50 g smör
5 enbär
3 lagerblad
3 vitlöksklyftor
3 timjankvistar
2 gula lökar
1 morot
150 g rotselleri
200 g trattkantareller
2 dl vatten
4 msk ox- eller viltfond
5 dl rödvin
1,5 dl grädde
3 msk vetemjöl

Gör så här

1. Putsa högreven och skär ner i ca 1,5 x 1,5 cm bitar.

2. Skala moroten och rotsellerin och skär även ner rotfrukterna i ca 1 x 1 cm stora bitar. Skala löken och dela i klyftor, dela sedan klyftorna en gång till på mitten.

3. Stek köttet, tillsätt kryddorna, vatten, fond och vin. Koka under lock i ca 30 minuter. Tillsätt sedan rotselleri, morot och lök. Låt puttra i ca 15 minuter tills grönsakerna är mjuka.

4. Blanda ut mjölet med lite vatten och tillsätt i grytan, tillsätt också grädden. Låt puttra tills grytan får en härlig konsistens.

5. Stek trattkantarellerna separat och tillsätt innan servering. Servera med kokt potatis, bröd och rönnbärsgelé.

Mer på grapevine.se

Rustikt i vinkällarnas dal

På besök i Verona och Valpolicella får du njuta av ett kök med smakrika korvar, mustiga grytor och handgjord pasta. Exempelvis gnocchi, som är något av ett hantverk. Allt serverat med de mest välsmakande av viner. Naturen i provinsen Verona, öster om Gardasjön, är bergig och känd för sitt jordbruk

Duorum Vinha de Castelo Melhor Vintage Port

Komplext vin med mycket fyllig smak

Drink Cóctel Naranja de Holanda

Ett av Daniel Vestmans tävlingsbidrag i tävlingen Angostura World Cocktail Challenge 2016. Frisk drink med smak av citrus; apelsin och lime. *tryckfelsnisse i Grapevine nr 1 2016 där denna drink benämns med namnet " Lime like a boss". Korrekt namn är Cóctel Naranja de Holanda.