Köttgryta med rotselleri och trattkantareller

Tid 
1 Timma
Antal 
4 personer

En smakrik köttgryta med viltsmak

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

500 g högrev, benfri

50 g smör
5 enbär
3 lagerblad
3 vitlöksklyftor
3 timjankvistar
2 gula lökar
1 morot
150 g rotselleri
200 g trattkantareller
2 dl vatten
4 msk ox- eller viltfond
5 dl rödvin
1,5 dl grädde
3 msk vetemjöl

Gör så här

1. Putsa högreven och skär ner i ca 1,5 x 1,5 cm bitar.

2. Skala moroten och rotsellerin och skär även ner rotfrukterna i ca 1 x 1 cm stora bitar. Skala löken och dela i klyftor, dela sedan klyftorna en gång till på mitten.

3. Stek köttet, tillsätt kryddorna, vatten, fond och vin. Koka under lock i ca 30 minuter. Tillsätt sedan rotselleri, morot och lök. Låt puttra i ca 15 minuter tills grönsakerna är mjuka.

4. Blanda ut mjölet med lite vatten och tillsätt i grytan, tillsätt också grädden. Låt puttra tills grytan får en härlig konsistens.

5. Stek trattkantarellerna separat och tillsätt innan servering. Servera med kokt potatis, bröd och rönnbärsgelé.

Mer på grapevine.se

Med hjärtat i Valpolicella

Respekt och omtanke om den jord man odlar. Ett arv man tar ansvar för och vill föra vidare. Och sist men inte minst; styrkan finns i familjen. Pierangelo Tommasi är fjärde generationens vinmakare i den familj som fått svenskarna att älska amarone.

Blåbärscupcakes

Utsökta små blåbärscupcakes. Så små och goda att du kan ta två.