Köttgryta med rotselleri och trattkantareller

Tid 
1 Timma
Antal 
4 personer

En smakrik köttgryta med viltsmak

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

500 g högrev, benfri

50 g smör
5 enbär
3 lagerblad
3 vitlöksklyftor
3 timjankvistar
2 gula lökar
1 morot
150 g rotselleri
200 g trattkantareller
2 dl vatten
4 msk ox- eller viltfond
5 dl rödvin
1,5 dl grädde
3 msk vetemjöl

Gör så här

1. Putsa högreven och skär ner i ca 1,5 x 1,5 cm bitar.

2. Skala moroten och rotsellerin och skär även ner rotfrukterna i ca 1 x 1 cm stora bitar. Skala löken och dela i klyftor, dela sedan klyftorna en gång till på mitten.

3. Stek köttet, tillsätt kryddorna, vatten, fond och vin. Koka under lock i ca 30 minuter. Tillsätt sedan rotselleri, morot och lök. Låt puttra i ca 15 minuter tills grönsakerna är mjuka.

4. Blanda ut mjölet med lite vatten och tillsätt i grytan, tillsätt också grädden. Låt puttra tills grytan får en härlig konsistens.

5. Stek trattkantarellerna separat och tillsätt innan servering. Servera med kokt potatis, bröd och rönnbärsgelé.

Mer på grapevine.se

Drinktips: somriga Drinkar till festen

Till festen, före grillen, på bryggan, innan maten eller under parasollet i sällskap med en god bok – här nedan bjuder vi på tre trevliga vindrinkar där Black Tower spelar huvudrollen.

Merwida Shiraz

Ett smakrikt, kraftfullt och rättvisemärkt vin från Western Cape