Krämig kyckling med tre sorters peppar

Tid 
45 Minuter
Antal 
4 personer

En riktigt läcker kycklingrätt som får extra piff av peppar av olika slag.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

500 g lårfilé av kyckling

olja
200 g champinjoner, i bitar
1 gul lök, finhackad
1 1/2 tsk hel svartpeppar
1 1/2 tsk hel grönpeppar
1 1/2 tsk rosépeppar
3 dl crème fraiche
1 dl vitt vin
2 tsk dijonsenap
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk soja
1/2 purjolök, strimlad
1 dl cashewnötter
bladpersilja

Tips 

Använd laktosfri créme fraiche för en helt laktosfri rätt.

Gör så här

1. Dela kycklingen i mindre bitar och bryn i omgångar i olja i en vid stekpanna.

2. Tillsätt svamp och gul lök och låt fräsa tills löken mjuknat. Stöt de olika pepparsorterna tillsammans i mortel.

3. Rör ner crème fraiche, vin, peppar, senap, vitlök, soja och purjolök i pannan. Låt koka ihop någon minut.

4. Rosta cashewnötterna i torr panna och strö sedan över kycklingen tillsammans med plockade persiljeblad. Servera med ris.

Mer på grapevine.se

Trendspan: asiatiskt möter nordiskt

Glöm fulfiskad scampi, importerad lågpriskyckling och smakförstärkaren glutamat – nu gäller närproducerade och bra råvaror även på asiatiska restauranger. I Skövde satsar nyrenoverade Thai House på svenskt kött, Malmökrogen Namu kombinerar koreanska smaker med lokala råvaror, och kycklingen på den

Tommasi Surani Atlas Organic

Nu i ny design Tommasi Naturae

Tonfisk med brynt sardell- och kaprissmör och stekt aubergine med tomatvinägrett

En typisk siciliansk tonfiskrätt där den sötsyrliga vinägretten gifter sig med sältan från sardeller och kapris. Receptet kommer från kändiskocken Mattias Larsson.