Krämig kyckling med tre sorters peppar

Tid 
45 Minuter
Antal 
4 personer

En riktigt läcker kycklingrätt som får extra piff av peppar av olika slag.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

500 g lårfilé av kyckling

olja
200 g champinjoner, i bitar
1 gul lök, finhackad
1 1/2 tsk hel svartpeppar
1 1/2 tsk hel grönpeppar
1 1/2 tsk rosépeppar
3 dl crème fraiche
1 dl vitt vin
2 tsk dijonsenap
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk soja
1/2 purjolök, strimlad
1 dl cashewnötter
bladpersilja

Tips 

Använd laktosfri créme fraiche för en helt laktosfri rätt.

Gör så här

1. Dela kycklingen i mindre bitar och bryn i omgångar i olja i en vid stekpanna.

2. Tillsätt svamp och gul lök och låt fräsa tills löken mjuknat. Stöt de olika pepparsorterna tillsammans i mortel.

3. Rör ner crème fraiche, vin, peppar, senap, vitlök, soja och purjolök i pannan. Låt koka ihop någon minut.

4. Rosta cashewnötterna i torr panna och strö sedan över kycklingen tillsammans med plockade persiljeblad. Servera med ris.

Mer på grapevine.se

Angostura® Global Cocktail Challenge

Angostura samlar ihop världens bästa mixologer för att tävla i Trinidad & Tobago! I Port-of-Spain Trinidiad söndagen den 7 februari 2016, kommer världens främsta bartenders att tävla om 10 000 amerikanska dollar och den prestigfulla titel och jobbet som Angostura® Global Brand Ambassador. Det

Tommasi Grappa Di Recioto

Gjord på prestigefylld Recioto

Krämig kyckling med tre sorters peppar

En riktigt läcker kycklingrätt som får extra piff av peppar av olika slag.