Krämig kycklingsallad

Tid 
30 Minuter
Antal 
4

Med ädeldressing och med stuns av krispig fänkål blir denna sallad mycket god.

Recept & foto: Helena Vinlöf
Utskrift
Ingredienser
  • 3 kycklingbröstfiléer
    1 pkt bacon
    1,5 huvud Cosmopolitan eller annan krispig sallad


    100 g skogschampinjoner
    1/2 fänkål
    100 g sockerärtor
    100 g babyspenat
    2 salladslök
    1 dl rostade, salta solrosfrön
    cocktailtomater till garnering
  • Ädeldressing:
  • 2,5 dl crème fraiche
    ca 100 g ädelost
    salt och nymalen svartpeppar
Gör så här

1. Skär bacon i stora bitar och knaperstek. Låt rinna av på papper.

2. Blanda ihop dressingen. Spara de yttersta 8 salladsbladen. Skölj salladen, låt torka och bryt i mindre bitar. Massera in lite av ädeldressingen på bladen.

3. Skölj alla grönsaker, skär fänkål, champinjoner och salladslök i tunna skivor, dela sockerärtorna på längden i tunna strimlor.

4. Peppra och salta kycklingfiléerna, bryn runt om i panna och låt sedan eftersteka under lock med en skvätt vatten en stund. Se till att filéerna inte blir torra. Skär kycklingen i sneda mindre bitar.

5. Lägg stora blad i botten av en salladsskål, blanda ihop ädelostsalladen med babyspenat och resten av grönsakerna.

6. Avsluta med kyckling och bacon, garnera med strimlade sockerärtor, cocktailtomater och solrosfrön. Klicka över resten av dressingen och njut.

Mer på grapevine.se

Vin till asiatisk mat?

Asiatisk mat är som bekant ofta kryddstark och har distinkta smaker; het chili, sötsurt, curry, gurkmeja, kokos, citrongräs m.m. Asien täcker många olika smaker och kök; japanska, indiska, thailändska, kinesiska, vietnamesiska mfl. Därför är det en utmaning att välja vin till just asiatisk mat.

STROH 40%

Klassikern från Österrike!

Grillad pilgrimsmussla ”Ninon”, champagne, sjökorall och krasse

Förrätt signerad Bistro Berns i Stockholm. En klassisk förrätt där soppan kan förberedas, men pilgrimsmusslorna blir godast om de grillas precis innan servering.