Krustader med blåbärscrème och chèvre

Tid 
30 Minuter
Antal 
24
Den här krustaden är en fest för såväl ögat som smaklökarna och gör garanterat succé på mingelpartyt. Själva blåbärscrèmen med getosten kan du med fördel göra dagen innan festen. 
Recept: Elisabet Widell Bild: Mattias Södermark
Taggar 
Utskrift
Ingredienser
  • 100 chèvre, gärna honung-chèvre  
  • 150 g Philadelphia-ost
  • 0.75 dl blåbär, färska eller tinade frysta
  • ½ dl hackade torkade blåbär
  • 1 paket små krustader
  • Färsk timjan till garnering
  • 24 blåbär till garneringen, färska eller frysta
Gör så här
  1. Hacka de torkade blåbären, och ställ åt sidan. 
  2. Mixa det färska eller frysta blåbären med getost och färskost till en slät kräm med en stavmixer. Blanda i det torkade blåbären. 
  3. Låt gärna krämen vila i kylen ett dygn. 
  4. Spritsa eller klicka i blåbärskrämen i krustaderna. Garnera med ett blåbär och några blad timjan. 

Mer på grapevine.se

Att tillverka vin

När man gör vin behöver man först och främst vindruvor av arten Vitis vinifera, vilken står för 99% av världens vinproduktion. Vindruvor som vi köper i affären är av en annan art och duger inte till vinproduktion. Till en butelj vin krävs cirka 1 kg druvor. Alkoholjäsning Innan jäsningen kan starta

Berton Vineyards The Bonsai

Ett fylligt och fruktigt vin med välintegrerade fattoner och mjuka tanniner

Kryddbakad kyckling

Gott och enkelt recept på hel kyckling i ugn, smaksatt med vitlök, rosmarin, anis, enbär, och kummin.