Kryddbakad kyckling

Gott och enkelt recept på hel kyckling i ugn, smaksatt med vitlök, rosmarin, anis, enbär, och kummin. 

Recept: Mattias Larsson Bild: Jakob Fridholm
Utskrift
Ingredienser

1 kyckling
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
½ apelsin
1-2 kvistar rosmarin


Kryddblandning
1 tsk krossat anisfrö
1 tsk krossade enbär
1 tsk krossat kumminfrö
½ tsk krossad kryddpeppar
olivolja och salt

Gör så här

1. Hacka vitlöken, den gula löken och rosmarinen grovt. Skär apelsinen i ca 6 bitar och blanda alltsammans. Stoppa blandningen i magen på kycklingen.

2. Blanda samtliga kryddor. Gnid in kycklingen med lite olivolja, salt och kryddblandningen.

3. Lägg den i en ugnsfast form och ugnsbaka på 150 C i ca 1 timme och 10 minuter tills kärntemperaturen inne vid benet i låret är 63 C. Sätt då ugnen på högsta grillvärme och baka den några minuter tills skinnet är krispigt brynt.

4. Servera kycklingen med en härlig grönsallad.

Mer på grapevine.se

Vinprovning hemma

Det är inte alls krångligt att ordna en vinprovning hemma. Bjud hem några vänner och utforska ett par viner tillsammans. Med hjälp av Grapevines vinprovarguide är du väl förberedd!

Beaumont des Crayères Grande Réserve Brut NV

En förstaklassig champagne med fin mousse och lång behaglig eftersmak. ​

Guaccamole med bluecheese

Smakrik guaccamole på annorlunda vis.