Kryddsmör med Angostura och rödlök

Angostura Bitter sätter extra piff på det här härliga smöret som är gott till grillat kött, fågel och grönsaker.

Recept: Liselotte Forslin Bild: Mattias Södermark
Utskrift
Ingredienser

150 g rumsvarmt smör
1 rödlök, hackad
rapsolja till stekning
1 tsk Angostura Bitter
1 tsk flingsalt

Gör så här
  1. Rör smöret smidigt.
  2. Stek den hackade rödlöken i en skvätt olja
    ca 10–15 min utan att den blir bränd.
  3. Låt löken kallna helt.
  4. Blanda smör, stekt rödlök och Angostura Bitter samt salt i en bunke.
  5. Rulla ihop till en rulle och linda in i smörpapper eller plastfolie och lägg in i frys eller kyl tills det är dags att äta.
  6. Skär rullen i skivor vid servering.

Mer på grapevine.se

Bredd & kvalitet

Maria Eriksson äger och driver Bistron och Hundfjället Bar & Grill. Bra mat för skidåkaren och något för alla smaklökar är parollen. Här kan man få alltifrån franskinspirerad bistromat och grillbuffé kvällstid till gofika, lunchbuffe med svensk husmanskost och Amerikanskinspirerad à la carte-

Marinerade skaldjur med ingefära, saffran och citronkrutonger

Lyxig förrätt med fantastiska smakkombinationer.