Kryddsmör med Angostura och rödlök

Angostura Bitter sätter extra piff på det här härliga smöret som är gott till grillat kött, fågel och grönsaker.

Recept: Liselotte Forslin Bild: Mattias Södermark
Utskrift
Ingredienser

150 g rumsvarmt smör
1 rödlök, hackad
rapsolja till stekning
1 tsk Angostura Bitter
1 tsk flingsalt

Gör så här
  1. Rör smöret smidigt.
  2. Stek den hackade rödlöken i en skvätt olja
    ca 10–15 min utan att den blir bränd.
  3. Låt löken kallna helt.
  4. Blanda smör, stekt rödlök och Angostura Bitter samt salt i en bunke.
  5. Rulla ihop till en rulle och linda in i smörpapper eller plastfolie och lägg in i frys eller kyl tills det är dags att äta.
  6. Skär rullen i skivor vid servering.

Mer på grapevine.se

Veckans Dryckestips: Ekologisk och KRAV- märkt mousserande

Les Pres [le pʀɛ] är vitt mousserande som är både ekologisk, KRAV-märkt och helt alkoholfri. Trenden har funnits länge och blir allt vanligare; alla vill inte dricka alkohol och många vill ha ekologiska produkter. Man nöjer sig dessutom inte med EU-ekologiskt utan vill gärna även ha den seriösa

Västerbottenpaj med löjromsyoghurt och färska kräftor

En klassisk favorit när man vill duka upp till fest och ett perfekt tillbehör till kräftorna. Här toppad med lyxig löjromsyoghurt.