Kryddsmör med Angostura och rödlök

Angostura Bitter sätter extra piff på det här härliga smöret som är gott till grillat kött, fågel och grönsaker.

Recept: Liselotte Forslin Bild: Mattias Södermark
Utskrift
Ingredienser

150 g rumsvarmt smör
1 rödlök, hackad
rapsolja till stekning
1 tsk Angostura Bitter
1 tsk flingsalt

Gör så här
  1. Rör smöret smidigt.
  2. Stek den hackade rödlöken i en skvätt olja
    ca 10–15 min utan att den blir bränd.
  3. Låt löken kallna helt.
  4. Blanda smör, stekt rödlök och Angostura Bitter samt salt i en bunke.
  5. Rulla ihop till en rulle och linda in i smörpapper eller plastfolie och lägg in i frys eller kyl tills det är dags att äta.
  6. Skär rullen i skivor vid servering.

Mer på grapevine.se

Pinotage- det röda guldet från Sydafrika

Pinotage odlas nästan bara i Sydafrika och är en korsning mellan de franska druvsorterna Cinsault och Pinot Noir, trots att de knappt har några likheter alls smakmässigt. Hur matchar man pinotage bäst med mat? Pinotage odlas nästan bara i Sydafrika och är en korsning mellan de franska druvsorterna

The White Viognier

Smakrikt, druvigt och blommigt vin från en av Australiens största vingårdar

BLT-sandwich

BLT står för ” Bacon, Lettuce and Tomato”, alltså bacon, sallad och tomat. En klassisk amerikansk smörgås som mättar precis lagom i alla lägen.