Kyckling med smörslungad spetskål

Tid 
40 Minuter
Antal 
4
Ugn 
175°

Mör kyckling som serveras på en bädd av spetskål, tillsammans med sås gjord på schalottenlök, grädde och vitt vin.

Recept & Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

4 kycklingfiléer
1 huvud spetskål
3 schalottenlökar
2 msk vitvinsvinäger
1 dl vitt vin
250 gr smör
1 msk citronsaft
1 dl grädde
1 krm salt

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Bryn kycklingfiléerna i stekpanna. Lägg över kycklingfiléerna i ugnen och stick in en stektermometer. Kycklingen är klar när den når 68 grader.

2. Börja sen med såsen. Hacka schalottenlök och bryn i smör. Tillsätt vitvinsvinäger, vittvin och citronsaften. Låt småkoka och reducera. Sila av. Tillsätt grädden och koka upp. Ställ undan kastrullen och klicka ner smöret. Värm såsen men låt den inte koka.

3. Skiva upp spetskålen fint och stek den i smör så den blir mjuk. Lägg sedan över den i smörsåsen och låt den suga upp smakerna.

4. Servera med kyckling filéerna tunt skivade på spetskålen.

Mer på grapevine.se

Besök Tommasi-spa!

Kurorten Sätra Brunn är en bildskön oas med anor från 1700-talet. Hit finns det skäl för mat- och vinvänner att vallfärda. Här är Tommasi kung både i spa och i glas, och man erbjuder som enda spa i landet behandlingar med produkter gjorda på Tommasis viner. Tystnaden är slående. Det är nästan så

Dominican coffee med rom

Ingress till Dominican: En otroligt god variant av klassikern Irish Coffee. Här står Dominikansk rom och svart kaffe för styrkan, medan farinsocker, kanel och kardemumma ger den rätta karibiska känslan.