Kyckling med smörslungad spetskål

Tid 
40 Minuter
Antal 
4
Ugn 
175°

Mör kyckling som serveras på en bädd av spetskål, tillsammans med sås gjord på schalottenlök, grädde och vitt vin.

Recept & Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

4 kycklingfiléer
1 huvud spetskål
3 schalottenlökar
2 msk vitvinsvinäger
1 dl vitt vin
250 gr smör
1 msk citronsaft
1 dl grädde
1 krm salt

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Bryn kycklingfiléerna i stekpanna. Lägg över kycklingfiléerna i ugnen och stick in en stektermometer. Kycklingen är klar när den når 68 grader.

2. Börja sen med såsen. Hacka schalottenlök och bryn i smör. Tillsätt vitvinsvinäger, vittvin och citronsaften. Låt småkoka och reducera. Sila av. Tillsätt grädden och koka upp. Ställ undan kastrullen och klicka ner smöret. Värm såsen men låt den inte koka.

3. Skiva upp spetskålen fint och stek den i smör så den blir mjuk. Lägg sedan över den i smörsåsen och låt den suga upp smakerna.

4. Servera med kyckling filéerna tunt skivade på spetskålen.

Mer på grapevine.se

Extra glöd med Angostura

Ta grillningen till en ny nivå med ett rökigt kryddsmör eller med en marinad gjort på honung, soja och den aromatiska Angostura Bitter.

Lammfilé med krämig potatispuré med lagrad prästost

Lättlagad festrätt med härlig smak. Börja med purén. Stek köttet och gör skyn i sista stund. Servera med ett gott rött vin.