
Kycklingpasta
Tid
20 Minuter
Antal
4 personer
Snabb och enkel kycklinpasta med salviadoftande grädd- och madeirasås.
04/17/2015
Recept & bild: Caroline Eriksson
UtskriftE-post
Ingredienser
300 g rigatonipasta
3 st kycklingfiléer
2 dl grädde
4 msk madeiravin
100 g smör
10 salviablad
3 msk kalvfond
Tips
Kycklingfiléerna kan bytas ut mot Quornfiléer för ett vegetariskt alternativ.
Gör så här
1. Skär ner kycklingfiléerna i små bitar, ca 1 x 1 cm.
2. Smält smöret och lägg i salviabladen, låt dra i 5 min.
3. Stek sedan kycklingen i smöret, låt salvian vara kvar. Tillsätt vinet och låt koka ner. Tillsätt kalvfonden och rör om. Häll i grädden, avsluta med pastan och ca 2 msk av pasta vattnet. Servera direkt.
Mer på grapevine.se
Tommasi Le Rosse Pinot Grigio
Torr och frisk smak av citrus och äpple