Kycklingpasta

Tid 
20 Minuter
Antal 
4 personer

Snabb och enkel kycklinpasta med salviadoftande grädd- och madeirasås.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

300 g rigatonipasta
3 st kycklingfiléer
2 dl grädde
4 msk madeiravin
100 g smör
10 salviablad
3 msk kalvfond 

Tips 

Kycklingfiléerna kan bytas ut mot Quornfiléer för ett vegetariskt alternativ.

Gör så här

1. Skär ner kycklingfiléerna i små bitar, ca 1 x 1 cm.

2. Smält smöret och lägg i salviabladen, låt dra i 5 min.

3. Stek sedan kycklingen i smöret, låt salvian vara kvar. Tillsätt vinet och låt koka ner. Tillsätt kalvfonden och rör om. Häll i grädden, avsluta med pastan och ca 2 msk av pasta vattnet. Servera direkt.

Mer på grapevine.se

Vin till fläskkött?

Fläskkött har en mjuk smak som är enkel att kombinera till vin, men som alltid beror det på ingredienserna i maträtten eller tillbehören. Är kryddningen smakrik passar ett mustigt vin, t ex Le Verdier Côtes du Rhône Villages eller Lyngrove Shiraz . Till klassikern fläskfilé med potatis och gräddsås

Duorum Reserva

Fylligt vin med en välbalanserad syra och mjuka fina tanniner

Salsiccia med mustig tomatsås

Rustik och mustig rätt med italiensk salsiccia.