Kycklingpasta

Tid 
20 Minuter
Antal 
4 personer

Snabb och enkel kycklinpasta med salviadoftande grädd- och madeirasås.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

300 g rigatonipasta
3 st kycklingfiléer
2 dl grädde
4 msk madeiravin
100 g smör
10 salviablad
3 msk kalvfond 

Tips 

Kycklingfiléerna kan bytas ut mot Quornfiléer för ett vegetariskt alternativ.

Gör så här

1. Skär ner kycklingfiléerna i små bitar, ca 1 x 1 cm.

2. Smält smöret och lägg i salviabladen, låt dra i 5 min.

3. Stek sedan kycklingen i smöret, låt salvian vara kvar. Tillsätt vinet och låt koka ner. Tillsätt kalvfonden och rör om. Häll i grädden, avsluta med pastan och ca 2 msk av pasta vattnet. Servera direkt.

Mer på grapevine.se

Veckans vintips: prosecco när den är som bäst

Aromatiskt, fruktigt och fräscht mousserande vin från Italien! Klar blek ljusgul färg. Doften är fruktig med inslag av päron, mandarin och vingummi. Smaken är aromatisk och fräsch. Gancia grundades 1850 av Carlo och Edoardo Gancia med en vinkällare i Canelli. Passionen för marken, djup respekt för
Ny

Tommasi Bosco del Gal Custoza

Bianco di Custoza DOC

Rotsellerikräm med kalixrom

Lyxigt gott med sälta och sötma i samma lilla sked. När smöret bryns får det en nötig härlig smak som blir pricken över i:et.