Kycklingpasta

Tid 
20 Minuter
Antal 
4 personer

Snabb och enkel kycklinpasta med salviadoftande grädd- och madeirasås.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

300 g rigatonipasta
3 st kycklingfiléer
2 dl grädde
4 msk madeiravin
100 g smör
10 salviablad
3 msk kalvfond 

Tips 

Kycklingfiléerna kan bytas ut mot Quornfiléer för ett vegetariskt alternativ.

Gör så här

1. Skär ner kycklingfiléerna i små bitar, ca 1 x 1 cm.

2. Smält smöret och lägg i salviabladen, låt dra i 5 min.

3. Stek sedan kycklingen i smöret, låt salvian vara kvar. Tillsätt vinet och låt koka ner. Tillsätt kalvfonden och rör om. Häll i grädden, avsluta med pastan och ca 2 msk av pasta vattnet. Servera direkt.

Mer på grapevine.se

Bagarbarn

Han är fransk bagare, konditor, surdegsmissionär, sommarpratare, tv-kock, matdebattör, bloggare, föreläsare och författare. Vi träffar Sébastien Boudet för att höra mer om hans bakgrund, miljöengagemang och nya kokbok. Sébastien Boudet sippar på sitt gröna te. Vi har träffats på ett café för att

Fläskfilé med sötpotatisröra

Gör en variant på den klassiska potatispurén, en färgstark röra med lite sydafrikansk touch av sötpotatis och apelsin.