Kycklingpasta

Tid 
20 Minuter
Antal 
4 personer

Snabb och enkel kycklinpasta med salviadoftande grädd- och madeirasås.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

300 g rigatonipasta
3 st kycklingfiléer
2 dl grädde
4 msk madeiravin
100 g smör
10 salviablad
3 msk kalvfond 

Tips 

Kycklingfiléerna kan bytas ut mot Quornfiléer för ett vegetariskt alternativ.

Gör så här

1. Skär ner kycklingfiléerna i små bitar, ca 1 x 1 cm.

2. Smält smöret och lägg i salviabladen, låt dra i 5 min.

3. Stek sedan kycklingen i smöret, låt salvian vara kvar. Tillsätt vinet och låt koka ner. Tillsätt kalvfonden och rör om. Häll i grädden, avsluta med pastan och ca 2 msk av pasta vattnet. Servera direkt.

Mer på grapevine.se

I gott sällskap: Avec

Att servera choklad till avec är ingen nyhet, men visste du att det bästa sällskapet till chokladasken är rom? Hemligheten är att rom oftast har en lite söt karaktär med toner av vanilj som påminner om smaken hos kakao. VUXNA SMAKER Angostura Rom 1919, 1824 och 1787 gör sig utmärkt i ensam majestät

Barceló Imperial

En prestigerom från Dominkanska Republiken

Sötpotatissallad

Rostad sallad med sötpotatis, spenat och fetaost. Smakrik sallad med en lagom het chilidressing. Om du häller
på dressingen medan potatisen är varm får den mer smak.