Kycklingspett med sriracha och matvetesallad med melon och avokadokräm

Antal 
4 portioner

Lätt att grilla och de milda smakerna uppskattas av såväl stora som små. Frisk matvetesallad med en len avokadokräm blir gott till spetten. 

Recept: Liselotte Forslin Bild: Mattias Södermark
Utskrift
Ingredienser

4 portioner
4 kycklinglårfiléer, ca 475 g 
2 gula paprikor, medelstora 
2 tsk flingsalt och nymald svartpeppar 
små grillspett (blötlagda om de är av trä) 

Sriracha smör
100 g smör
2 msk sriracha (thailändsk chilisås)

Matvetesallad
2 dl matvete
1–2 färska rödlökar, tunt skivade
4 dl vattenmelon, delad i kuber
70 g babyspenat
1 ekologisk citron, tvättad
1 dl olivolja
flingsalt och nymald svartpeppar efter smak

Avokadokräm
1 mogen avokado
1 salladslök, fint strimlad
2 chili
2 msk olivolja
2 krm flingsalt

Gör så här

Kycklingspett

  1. Salta och peppra varje kycklinglårfilé. 
  2. Skär varje filé i ca 6 små bitar. 
  3. Skär paprikan i lika stora bitar och trä upp kyckling och paprika på spett. 
  4. Smält smöret och rör i srirachasåsen. 
  5. Grilla spetten, ca 10-15 min runt om. Stick med en vass kniv i kycklingen och kontrollera att klar vätska sipprar ut, då är den färdig. 
  6. Pensla på srirachasmöret mot slutet. 

Matvetesallad

  1. Koka matvetet. Finns det vätska kvar så häll av det genom en sil.
  2. Blanda lök, melon, spenat och matvetet.
  3. Riv citronskal och pressa ur saften och rör ihop med olivolja. Häll över salladen.
  4. Smaka av med salt och peppar.

Avokadokräm

  1. Mosa avokadon till avokadokräm.
  2. Dela chilin på längden. Kärna ur chilin med en liten sked och hacka den.
  3. Blanda chilin med avokado, strimlad salladslök och olivolja.
  4. Smaka av med lite salt.

Mer på grapevine.se

Barens salt och peppar

Varför heter den örtiga drycken Angostura, vad består den av och varför har den lilla flaskan för stor etikett ? Text: Henrik Emilson Foto: Tomas Monka A ngostura bitter är en klassisk ingrediens i drinkar och också älskad av många som en smakförhöjare i mat – men visste du att den från början var

Domaine Grand Veneur ”Les Champauvins”

Ekologiskt och smakrik "Baby Châteauneuf-du-Pape"

Rödbetsrisotto med ljummen skördefestsallad

Smakrik och härligt rubinröd – rödbetsrisotto är både gott och effektfullt! Servera tillsammans med en krispig rotfruktssallad och ett glas Ramos Elegant White och du har en superkombo.