Kyrö Napue Seabuckthorne Sour

Gindrinkar gjord på premiumråvaror är trendigt. Här har vi en sötsyrlig variant på havtorn och prisbelönad gin. 

Bild: Mattias Södermark
Utskrift
Ingredienser

5 cl Kyrö Napue Rye Gin
1 dl frysta havtorn (3 cl puré)
1,5 cl sockerlag
1-2 cl citronjuice

Gör så här
  1. Tina och pressa havtornen till en puré genom en sil.
  2. Skaka ihop alla ingredienser med is
  3. Sila drinken i ett kort glas med ny is och servera.

Mer på grapevine.se

Rom för finsmakaren

Sedan 90 år tillbaka har familjen Barceló tillverkat mörk rom med målet att lyfta in den ädla drycken i finrummen. Än i dag sker all tillverkning, från planta till paketering, i Dominikanska republiken. Familjeföretaget Barceló får ständigt nya bevis på att deras rom har lyckats skapa en palett som

Karibiska knivmusslor med rostad vitlök och chili

Ett recept komponerat av mästerkocken Ludvig Brydolf. Med smaker av bland annat  lime, koriander, chili och rom från Angostura.