La Vie En Rosé

Antal 
1 glas
Utskrift
Ingredienser

2 jordgubbar i skivor

2–3 ekologiska limeskivor

15 ml jordgubbssockerlag eller vanlig sockerlag

100 ml Tommasi Baciorosa Appassionato

5 ml rosenvatten (går att köpa i väl- sorterade livsmedelsbutiker)

30 ml sodavatten

Tips 

Vill du göra drinken alkoholfri? Byt ut rosévinet mot det alkohofria mousserande vinet Arc-en-Ciel Mousseux, 59 kr, art. nr 1932.

Gör så här

Varva skivade jordgubbar, limeskivor och krossad is i ett glas.

Tillsätt vin, rosenvatten och sockerlag.

Rör om lätt, toppa med sodavatten och lite mer is.

Garnera med obesprutade rosenblad.

Mer på grapevine.se

Restaurangtips: Pontus Frithiof's Burger & Lobster

I juli slogs portarna upp för ett helt nytt restaurangkoncept i Stockholm- Burger & Lobster. Som namnet antyder, serveras rätter med just hamburgare och hummer och om du frågar oss, är det två storslagna favoriter samlat under ett och samma tak. Konceptet i sig är inte nytt, den första Burger & Lobster restaurangen öppnade i Londons Mayfair 2011 och blev så populär att ytterligare tre filialer öppnade runt om i London och samtidigt en i New York. I september är det även Quatars och Dubai’s tur.

Avokadosoppa med räkor och pepparrot

Lättlagad krämig soppa toppad med färska räkor och riven pepparot.