Lakritspraliner med Dulcey- choklad

För att göra pralinerna behöver du en pralinform i silikon. Har du ingen sådan kan du använda lakritstryffeln som en topping på till exempel en chokladkladdkaka. 

 
Utskrift
Ingredienser

Ca 25 stycken

Chocklad till pralinskalen

  • 400 g mörk choklad, 56–64 %
  • Svart chokladfärg,
  • Svart kakaosmör, (går att hitta på välsorterade bagerier)
Lakritstryffel
 
  • 175 g Dulcey-choklad 
  • (det går även bra med vit choklad)
  • 50 g mörk choklad, 56–64 %
  • 1 dl vispgrädde
  • ½ msk lakritsgranulat
  • 15 g glykos
Gör så här

Börja med tryffeln. Hacka chokladen fint och lägg den i en skål.
Koka upp grädden, lakritsgranulaten och glykosen.
Häll den varma vätskan över chokladen och rör om tills all choklad smält.
Låt chokladen svalna lite.
Fyll upp i en engångsspritspåse.
Låt chokladen sätta sig i minst tre timmar i rumstemperatur.
Smält chokladfärgen och måla halva insidan av pralinformarna med en liten pensel.

Smält den mörka chokladen till pralinskalen och temperera den gärna, då behåller den sin glans och färg.
Fyll formen med chokladmassan, vänd formen upp och ner och häll ut överflödig choklad i en liten skål så det blir ett ”skal” i formen.
Låt chokladen stelna. Spritsa sedan i tryffeln nästan upp till botten av praliner.
Stäng sedan med ett ”lock” genom att hälla den överblivna smälta chokladen över formen och jämna till med en skrapa eller palett.
Låt stelna i ett par timmar i kylen. Vänd upp och ner på formen och knacka ut pralinerna. 

 

Mer på grapevine.se

Vinprovning hemma

Det är inte alls krångligt att ordna en vinprovning hemma. Bjud hem några vänner och utforska ett par viner tillsammans. Med hjälp av Grapevines vinprovarguide är du väl förberedd!

Arc-en-Ciel Grande Réserve

I praktisk 1-litersflaska!

Angostura five spice rum ribs

Härliga ribs smaksatta med Ludvig Brydolf's egenkomponerade five spice kryddning. En rätt med karibiska influenser.