Lammfärsbiffar med fetaostcrème och ugnsrostad potatis

Tid 
40 Minuter
Antal 
4 personer
Ugn 
225°

Lammfärs och fetaost är typiska medelhavssmaker. Biffarna är enkla att göra men supergoda.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

600 gr lammfärs

2 msk persilja
2 msk färsk basilika
2 msk dijonsenap
1 tsk peppar
1 tsk paprikapulver
1 tsk oregano
1 klyftor presssad vitlök
1 äggula
0,5 dl olivolja
1/2 tsk salt

Fetaoströra
2 dl crème fraiche
200 gr fetaost
1 vitlök
salt

Klyftpotatis
1 kg potatis
2 msk olivolja
1 msk torkad rosmarin

Tips 

Biffarna kan även tillagas i ugnen.

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225°C.

2. Blanda lammfärsen med alla ingredienser. Rulla biffar till önskad storlek.

3. Tvätta potatisen och dela den i klyftor. Lägg potatisen i en skål och häll på olivolja och torkad rosmarin. Lägg över i ugnsfast form och låt stå ca 20-30 minuter i ugnen.

4. Blanda crème fraiche med mosad fetaost och pressad vitlök, salta efter egen smak.

5. Stek eller grilla biffarna.

6. Servera biffarna med en klick fetaoströra och den ugnsbakade klyftpotatisen.

Mer på grapevine.se

Veckans Vintips: Ny ekologisk vit Bordeaux

Famille Excellor Biologique 2014 lanseras i 220 butiker den 1 september. En ekologiskt vit Bordeaux med härlig, medelintensiv, ren, druvtypisk och ungdomlig doft med toner av krusbär, citrus, lime, grönt äpple, nässlor med inslag av mineral och örter. Smaken är torr, frisk och med balanserad fräsch syra av citrus, lime, mineraler och krusbär. Ett ursprungstypiskt vin med ett långt elegant avslut.

Angostura Orange Bitter

Perfekt smaksättare

Glass med banan och kanel

En smarrig lättlagad efterrätt gjord på kvarg, banan, kanel, kokos och Polly-choklad