Lammfärsbiffar med fetaostcrème och ugnsrostad potatis

Tid 
40 Minuter
Antal 
4 personer
Ugn 
225°

Lammfärs och fetaost är typiska medelhavssmaker. Biffarna är enkla att göra men supergoda.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

600 gr lammfärs

2 msk persilja
2 msk färsk basilika
2 msk dijonsenap
1 tsk peppar
1 tsk paprikapulver
1 tsk oregano
1 klyftor presssad vitlök
1 äggula
0,5 dl olivolja
1/2 tsk salt

Fetaoströra
2 dl crème fraiche
200 gr fetaost
1 vitlök
salt

Klyftpotatis
1 kg potatis
2 msk olivolja
1 msk torkad rosmarin

Tips 

Biffarna kan även tillagas i ugnen.

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225°C.

2. Blanda lammfärsen med alla ingredienser. Rulla biffar till önskad storlek.

3. Tvätta potatisen och dela den i klyftor. Lägg potatisen i en skål och häll på olivolja och torkad rosmarin. Lägg över i ugnsfast form och låt stå ca 20-30 minuter i ugnen.

4. Blanda crème fraiche med mosad fetaost och pressad vitlök, salta efter egen smak.

5. Stek eller grilla biffarna.

6. Servera biffarna med en klick fetaoströra och den ugnsbakade klyftpotatisen.

Mer på grapevine.se

Smörgåstårtan 2.0

Den hade sin storhetstid under 70-talet och hamnade av någon anledning i skamvrån. Men nu har den har återfått en självklar plats på festbordet. Säg hej till den nya, moderna smörgåstårtan gjord av Haga bageriet i Stockholm. Smörgåstårta är den perfekta bjudmaten den både ser inbjudande ut och har

Barceló Imperial

En prestigerom från Dominkanska Republiken

Möt mr Fresh!

Mr Fresh är den ultimata drinken innan middagen. Den väcker smaklökarna med sin perfekta balans mellan sötma, syra och styrka.