Lammracks med färskpotatisquesadilla

Tid 
45 Minuter
Antal 
4 personer

Lammracks blir möra och saftiga av att grillas och trivs mycket bra i sällskap med grillad och lagom het potatisquesadilla.

Recept: Mattias Larsson Bild: Mattias Södermark
Utskrift
Ingredienser

lammracks (ca 1-1,2 kg) gärna i hel bit/alt lammkotletter
olivolja
salt och svartpeppar

Färskpotatisquesadilla:
4 tortillabröd
200 g kokt färskpotatis
½ röd chili
150 g prästost
1 msk pressad citronjuice
1 ½ msk olivolja
Salt

Gör så här

1. Krossa potatisen lätt i en bunke. Kärna ur och finhacka chilin. Riv osten och blanda med potatis, citronjuice och olja. Smaka av med salt. Lägg ut 2 tortillabröd och fördela ett jämt lager av potatisblandningen på bröden. Lägg de resterande bröden ovanpå.

2. Värm grillen till medelhög temperatur.

3. Pensla lammracksen med olivolja och salta och peppra. Grilla racksen på indirekt värme ca 10 minuter på varje sida tills innertemperaturen är ca 50°C. Låt lammet vila ca 5 minuter och tranchera det före servering. (Om du har skivade kotletter så ska dessa grillas på direkt värme ca 2–3 minuter på varje sida.)

4. Pensla quesadillan med olivolja och grilla på direkt värme ca 2 minuter på varje sida till brödet fått fin färg. Skär quesadillan i fyra delar.

5. Servera lammracksen med quesadillan och gärna med en god sallad och en eller fler av de goda tillbehören här bredvid.

Mer på grapevine.se

Vinpassion i Valpolicella

Att vara vinproducent i Italien är långt ifrån unikt. Men att vara det i en familj i rakt nedstigande led i fyra generationer är inte fullt lika vanligt. Familjen Tommasi har odlat vin med stor passion i Valpolicella i mer än hundra år. Historien om familjen Tommasi börjar 1902, då Giacomo Tommasi

Tommasi Perla Pinot Nero Brut

Torr spumante från Tommasi!

Fransk söndagskyckling

Champinjon, sidfläsk och kyckling – typisk sydfransk mat. Rätten smakar som långkok, trots kort tillagningstid. Strö över persilja och servera med nykokt potatis.