Lammracks med färskpotatisquesadilla

Tid 
45 Minuter
Antal 
4 personer

Lammracks blir möra och saftiga av att grillas och trivs mycket bra i sällskap med grillad och lagom het potatisquesadilla.

Recept: Mattias Larsson Bild: Mattias Södermark
Utskrift
Ingredienser

lammracks (ca 1-1,2 kg) gärna i hel bit/alt lammkotletter
olivolja
salt och svartpeppar

Färskpotatisquesadilla:
4 tortillabröd
200 g kokt färskpotatis
½ röd chili
150 g prästost
1 msk pressad citronjuice
1 ½ msk olivolja
Salt

Gör så här

1. Krossa potatisen lätt i en bunke. Kärna ur och finhacka chilin. Riv osten och blanda med potatis, citronjuice och olja. Smaka av med salt. Lägg ut 2 tortillabröd och fördela ett jämt lager av potatisblandningen på bröden. Lägg de resterande bröden ovanpå.

2. Värm grillen till medelhög temperatur.

3. Pensla lammracksen med olivolja och salta och peppra. Grilla racksen på indirekt värme ca 10 minuter på varje sida tills innertemperaturen är ca 50°C. Låt lammet vila ca 5 minuter och tranchera det före servering. (Om du har skivade kotletter så ska dessa grillas på direkt värme ca 2–3 minuter på varje sida.)

4. Pensla quesadillan med olivolja och grilla på direkt värme ca 2 minuter på varje sida till brödet fått fin färg. Skär quesadillan i fyra delar.

5. Servera lammracksen med quesadillan och gärna med en god sallad och en eller fler av de goda tillbehören här bredvid.

Mer på grapevine.se

Veckans Vintips: Ny ekologisk vit Bordeaux

Famille Excellor Biologique 2014 lanseras i 220 butiker den 1 september. En ekologiskt vit Bordeaux med härlig, medelintensiv, ren, druvtypisk och ungdomlig doft med toner av krusbär, citrus, lime, grönt äpple, nässlor med inslag av mineral och örter. Smaken är torr, frisk och med balanserad fräsch syra av citrus, lime, mineraler och krusbär. Ett ursprungstypiskt vin med ett långt elegant avslut.

Vila Santa Reserva Magnum

Nyanserat och kryddigt vin

Carpaccio med tryffeldressing och parmesan

En italiensk klassiker som här får lite extra skjuts av tryffel.