Lammracks med rödlöks- och parmesansmör

Tid 
30 Minuter
Antal 
4 personer

Ett mört och smakrikt kött som gärna äts på hösten. 

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

10-12 lammracks

Rödlökssmör:
1 rödlök, finhackad
1/2 dl rött vin
1 tsk honung
1 krm salt
50 g smör

Parmesansmör:
50 g smör, rumstempererat
1 dl parmesan

Gör så här

1. Stek rödlöken mjuk i smör. Tillsätt rödvin och honung. Låt det svalna något.

2. Blanda sen ner blandningen i rumsvarmt smör och forma till en rulle och förvara kallt i kylen. Lättast när man formar smöret är att använda plastfolie.

3. Blanda riven parmesan med rumstempererat smör och forma till en rulle och förvar kallt i kylen.

4. Stek eller grilla lammracksen och servera med smören. Servera gärna med risotto.

Mer på grapevine.se

Rosa toner

Från att främst ha varit ett mingelvin har nu rosévinerna utvecklats till att passa i de flesta sammanhang, även till mat. Låt dig inspireras av Grapevines guide till roséviner. Ett glas rosé i kvällssolen på verandan eller balkongen har blivit nästan lika förknippat med svensk sommar som sill och

Kyrö Juuri Rye

En "new make" gjord 100% råg!

Potatis- och jordärtskocksgratäng

En god gratäng som är ett smakrikt alternativ till julens traditionella Janssons Frestelse