Lammracks med rödlöks- och parmesansmör

Tid 
30 Minuter
Antal 
4 personer

Ett mört och smakrikt kött som gärna äts på hösten. 

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

10-12 lammracks

Rödlökssmör:
1 rödlök, finhackad
1/2 dl rött vin
1 tsk honung
1 krm salt
50 g smör

Parmesansmör:
50 g smör, rumstempererat
1 dl parmesan

Gör så här

1. Stek rödlöken mjuk i smör. Tillsätt rödvin och honung. Låt det svalna något.

2. Blanda sen ner blandningen i rumsvarmt smör och forma till en rulle och förvara kallt i kylen. Lättast när man formar smöret är att använda plastfolie.

3. Blanda riven parmesan med rumstempererat smör och forma till en rulle och förvar kallt i kylen.

4. Stek eller grilla lammracksen och servera med smören. Servera gärna med risotto.

Mer på grapevine.se

Med hjärtat i Valpolicella

Respekt och omtanke om den jord man odlar. Ett arv man tar ansvar för och vill föra vidare. Och sist men inte minst; styrkan finns i familjen. Pierangelo Tommasi är fjärde generationens vinmakare i den familj som fått svenskarna att älska amarone.

Tapas scampi med vitlök och citron

En klassiker för alla tapasälskare!