Lammstek med rostade mandlar och färsk koriander

Lammstek med rostade mandlar och färsk koriander, serveras till röda smakrika viner.

Utskrift
Ingredienser
6 portioner
 
1 kg hel lammbog med ben
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
3 tsk malen kanel
2 tsk spiskummin
½ tsk kryddnejlika
1 tsk ingefära
½ g saffran (1 kuvert)
1 krm cayennepeppar
5 msk olivolja
5 msk vatten
75 g smör + drygt 1 msk att bryna köttet
salt
3 msk hackad färsk koriander
150 g hela skalade mandlar
Gör så här
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda lök, vitlök, kryddor, salt, olja och vatten. Häll hälften av blandningen i en ugnssäker form som rymmer lammet.
  3. Smält en matsked smör i en stekpanna och stek på hög värme tills köttet är brynt runt om.
  4. Lägg köttet i formen. Gnid in lammet med resten av blandningen och bred på smör.
  5. Häll på vatten så att det når halvvägs upp på köttet. Lägg på aluminiumfolie och ställ in i ugnen i ungefär 2 timmar eller tills lammet är så mört att köttet lossar från benet.
  6. Hetta upp olja i en stekpanna och lägg i de skalade mandlarna. Stek tills mandlarna får en gyllene färg, 1–2 minuter. Var försiktigt så att du inte bränner dem. 
  7. Lyft ur mandlarna och lägg dem på en tallrik täckt med hushållspapper så att oljan absorberas.
  8. Ta sedan bort folien och låt köttet grillas tills det blir gyllenbrunt och knaprigt.
  9. Rör ner hackad koriander i skyn innan servering.
  10. Placera köttet mitt på ett stort serveringsfat och toppa med mandlarna.

Mer på grapevine.se

Viva vegan! Grapevine.se släpper lista över veganviner

Intresset för veganviner ökar, liksom efterfrågan. Därför har vi släppt en lista över samtliga veganviner i vårt sortiment. Men v ad betyder veganskt vin, och vad är det egentligen för skillnad mellan vegan och vegetarian? Genom den här listan vill vi underlätta vi för personer som önskar undvika

Domaine Grand Veneur ”Les Champauvins”

Ekologiskt och smakrik "Baby Châteauneuf-du-Pape"

Ostfylld ravioli med parma och salviasmör

Lättlagad pastarätt med mycket smak.