Lammstek med rostade mandlar och färsk koriander

Lammstek med rostade mandlar och färsk koriander, serveras till röda smakrika viner.

Utskrift
Ingredienser
6 portioner
 
1 kg hel lammbog med ben
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
3 tsk malen kanel
2 tsk spiskummin
½ tsk kryddnejlika
1 tsk ingefära
½ g saffran (1 kuvert)
1 krm cayennepeppar
5 msk olivolja
5 msk vatten
75 g smör + drygt 1 msk att bryna köttet
salt
3 msk hackad färsk koriander
150 g hela skalade mandlar
Gör så här
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda lök, vitlök, kryddor, salt, olja och vatten. Häll hälften av blandningen i en ugnssäker form som rymmer lammet.
  3. Smält en matsked smör i en stekpanna och stek på hög värme tills köttet är brynt runt om.
  4. Lägg köttet i formen. Gnid in lammet med resten av blandningen och bred på smör.
  5. Häll på vatten så att det når halvvägs upp på köttet. Lägg på aluminiumfolie och ställ in i ugnen i ungefär 2 timmar eller tills lammet är så mört att köttet lossar från benet.
  6. Hetta upp olja i en stekpanna och lägg i de skalade mandlarna. Stek tills mandlarna får en gyllene färg, 1–2 minuter. Var försiktigt så att du inte bränner dem. 
  7. Lyft ur mandlarna och lägg dem på en tallrik täckt med hushållspapper så att oljan absorberas.
  8. Ta sedan bort folien och låt köttet grillas tills det blir gyllenbrunt och knaprigt.
  9. Rör ner hackad koriander i skyn innan servering.
  10. Placera köttet mitt på ett stort serveringsfat och toppa med mandlarna.

Mer på grapevine.se

João P. Ramos- en näsvis vinlegend

João P. Ramos har alltid gått sin egen väg. Han kommer från en konstnärlig familj, men valde själv att studera agronomi. Och när grannarna gjorde enklare bordsvin, satsade han på kvalitet. Resultatet blev en framgångssaga. Och allt verkar hänga på hans näsa… João P. Ramos är färgblind men har ett

Casisano Duo Selection

Exklusiv duopack med Casisano Rosso di Montalcino 2015 och Casisano Brunello di Montalcino 2011!

Ugnsbakad parmakyckling med grön skön röra

Parmesan, basilika och rucola – fantastiska italienska smaker som med lite sting av chili, kapris, dijonsenap och ansjovis lyfter fredagskycklingen till oanande höjder!