Lax med spenat och chèvretäcke

Tid 
1 Timma
Antal 
4 personer
Ugn 
175°

Lax i ugn är både läckert och lyxigt och kanske framförallt - väldigt enkelt att tillaga.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

600-700 g laxsida

2-3 skivor chèvre
1 burk crème fraiche
2 nävar bladspenat
1 gul lök
1 vitlöksklyfta

Tips 

Om du har tid, baka laxen längre (ca 1 timme) på lägre temperatur (100 grader), det ger ett saftigare resultat.

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 °C.

2. Finhacka löken, stek den mjuk i olja och pressa i vitlöken. Vänd ner bladspenat och crème fraiche. Blanda väl.

3. Smula ner chèvren och fördela röran ovanpå laxen och tillaga i ugnen cirka 20-40 minuter, beroende på hur tjock laxen är.

4. Servera med sallad.

Mer på grapevine.se

Kalorier i alkohol

Många människor vill leva hälsosamt och funderar kanske över sin vikt. De flesta av oss har ett hum om vad som är bra att stoppa i sig när det gäller socker, fett och kolhydrater. Men hur är det egentligen med alkohol – är ett glas vin, en öl eller en snaps en kalorifälla? Ett vin som upplevs som

The Black Shiraz

Generöst och smakrikt vin med smak av björnbär, plommon och kryddor.