Lax med spenat och chèvretäcke

Tid 
1 Timma
Antal 
4 personer
Ugn 
175°

Lax i ugn är både läckert och lyxigt och kanske framförallt - väldigt enkelt att tillaga.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

600-700 g laxsida

2-3 skivor chèvre
1 burk crème fraiche
2 nävar bladspenat
1 gul lök
1 vitlöksklyfta

Tips 

Om du har tid, baka laxen längre (ca 1 timme) på lägre temperatur (100 grader), det ger ett saftigare resultat.

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 °C.

2. Finhacka löken, stek den mjuk i olja och pressa i vitlöken. Vänd ner bladspenat och crème fraiche. Blanda väl.

3. Smula ner chèvren och fördela röran ovanpå laxen och tillaga i ugnen cirka 20-40 minuter, beroende på hur tjock laxen är.

4. Servera med sallad.

Mer på grapevine.se

Klimatcertifierat vin

Hänsyn till miljöpåverkan handlar inte bara om bekämpningsmedel och att tänka ekologiskt. I takt med att allt fler blir medvetna om klimatförändringarna ökar också efterfrågan på klimatcertifierade viner.

STROH 40%

Klassikern från Österrike!

Ljummen ost med tryffelnötter

Fantastisk smakkombination får man med ljummen ost, tryffel, nötter och söt honung.