
Lax med spenat och chèvretäcke
Tid
1 Timma
Antal
4 personer
Ugn
175°
Lax i ugn är både läckert och lyxigt och kanske framförallt - väldigt enkelt att tillaga.
04/09/2015
Recept & bild: Caroline Eriksson
UtskriftE-post
Ingredienser
600-700 g laxsida
2-3 skivor chèvre
1 burk crème fraiche
2 nävar bladspenat
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
Tips
Om du har tid, baka laxen längre (ca 1 timme) på lägre temperatur (100 grader), det ger ett saftigare resultat.
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 °C.
2. Finhacka löken, stek den mjuk i olja och pressa i vitlöken. Vänd ner bladspenat och crème fraiche. Blanda väl.
3. Smula ner chèvren och fördela röran ovanpå laxen och tillaga i ugnen cirka 20-40 minuter, beroende på hur tjock laxen är.
4. Servera med sallad.