Lax med spenat och chèvretäcke

Tid 
1 Timma
Antal 
4 personer
Ugn 
175°

Lax i ugn är både läckert och lyxigt och kanske framförallt - väldigt enkelt att tillaga.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

600-700 g laxsida

2-3 skivor chèvre
1 burk crème fraiche
2 nävar bladspenat
1 gul lök
1 vitlöksklyfta

Tips 

Om du har tid, baka laxen längre (ca 1 timme) på lägre temperatur (100 grader), det ger ett saftigare resultat.

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 °C.

2. Finhacka löken, stek den mjuk i olja och pressa i vitlöken. Vänd ner bladspenat och crème fraiche. Blanda väl.

3. Smula ner chèvren och fördela röran ovanpå laxen och tillaga i ugnen cirka 20-40 minuter, beroende på hur tjock laxen är.

4. Servera med sallad.

Mer på grapevine.se

Vad innebär rättvisemärkt vin?

Vad innebär rättvisemärkt vin, och varför ska jag välja Fairtrade? Varje dag handlas stora mängder varor som producerats i delar av världen, där goda arbets- och levnadsvillkor inte alltid efterföljs. Det bör inte vara en konkurrensfördel att människor far illa för att mat, dryck och andra

Sallad med coppa, rostade nötter, blomkål, lingonvinägrett och prästost

Fräsch, krispig och matig sallad som kan serveras både som förrätt eller tillbehör