Lax och skaldjursröra

Tid 
15 Minuter
Antal 
4 personer

Klassisk toast på räkor och lax som förrätt eller tapas. 

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

500 gr färska räkor
200 gr rökt lax i skivor
1 msk riven pepparrot
1 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
1/2 knippe dill,
hackad 1 citron, skal och saft
Salt och peppar
Rågbröd eller annat valfritt bröd 

Tips 

Garnera med löjrom om du vill ha en riktigt lyxig toast.

Gör så här

1. Skala räkorna och hacka fint tillsammans med laxen.

2. Lägg över i en stor skål och blanda ner lite finrivet skal från citronen och ca 1 tsk citronsaft.

3. Tillsätt majonnäs, crème fraiche och dill. Blanda väl.

4. Smaka av med salt och peppar och servera på rågbröd eller annat favoritbröd.

Mer på grapevine.se

2 x Riesling

Tysk riesling håller världsklass! Här kikar vi närmare på den populära druvan och jämför två rieslingviner från olika tyska regioner. Här kan du även ladda ner ett provningsprotokoll som gör det både enkelt och roligt att prova vinerna. Riesling trivs i svala klimat. I Tyskland, som ligger långt

Santa Tresa Frappato Organic

Ekologiskt vin gjort på unik druva

Lammracks med färskpotatisquesadilla

Lammracks blir möra och saftiga av att grillas och trivs mycket bra i sällskap med grillad och lagom het potatisquesadilla.