Lax och skaldjursröra

Tid 
15 Minuter
Antal 
4 personer

Klassisk toast på räkor och lax som förrätt eller tapas. 

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

500 gr färska räkor
200 gr rökt lax i skivor
1 msk riven pepparrot
1 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
1/2 knippe dill,
hackad 1 citron, skal och saft
Salt och peppar
Rågbröd eller annat valfritt bröd 

Tips 

Garnera med löjrom om du vill ha en riktigt lyxig toast.

Gör så här

1. Skala räkorna och hacka fint tillsammans med laxen.

2. Lägg över i en stor skål och blanda ner lite finrivet skal från citronen och ca 1 tsk citronsaft.

3. Tillsätt majonnäs, crème fraiche och dill. Blanda väl.

4. Smaka av med salt och peppar och servera på rågbröd eller annat favoritbröd.

Mer på grapevine.se

Hine Hot Apple

Glögg i all ära, men varma drycker kan vara så mycket mer. Här föreslår vi en het cognacdrink med äppeljuice och kanel. Underbart vid kylslagna höst- och vinterkvällar. 5 cl Hine Rare VSOP Cognac 10 cl äppeljuice 1–2 kanelstång Värm upp äppeljuicen med en bit kanelstång. Ställ det åt sidan och låt

Kyrö Koskue Small Batched Rye Gin

En ekfats lagrad gin gjord på 100% råg!

Maryland crab cakes

Bjud på krabba på amerikanskt vis! En festlig skaldjursrätt som passar som förrätt om du serverar den med krämig kaprismajonnäs.