Lax och skaldjursröra

Tid 
15 Minuter
Antal 
4 personer

Klassisk toast på räkor och lax som förrätt eller tapas. 

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

500 gr färska räkor
200 gr rökt lax i skivor
1 msk riven pepparrot
1 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
1/2 knippe dill,
hackad 1 citron, skal och saft
Salt och peppar
Rågbröd eller annat valfritt bröd 

Tips 

Garnera med löjrom om du vill ha en riktigt lyxig toast.

Gör så här

1. Skala räkorna och hacka fint tillsammans med laxen.

2. Lägg över i en stor skål och blanda ner lite finrivet skal från citronen och ca 1 tsk citronsaft.

3. Tillsätt majonnäs, crème fraiche och dill. Blanda väl.

4. Smaka av med salt och peppar och servera på rågbröd eller annat favoritbröd.

Mer på grapevine.se

Premium på box!

Tommasi är mest känt för sin suveräna amarone, men vinmakarfamiljen gör även andra kvalitetsviner i Valpolicella. I höstas utökades familjen Tommasis portfölj är något så ovanligt som ett premiumvin på box ! Historien om familjen Tommasi började redan vid förrförra sekelskiftet. Närmare bestämt år

Moules – Un moment like this

Moules marinière, vinkokta musslor, är bland det läckraste det sydfranska köket har att bjuda på. Prova Mattias Larssons recept som han kallar ”Moules – Un moment likes this”.