Lax och skaldjursröra

Tid 
15 Minuter
Antal 
4 personer

Klassisk toast på räkor och lax som förrätt eller tapas. 

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

500 gr färska räkor
200 gr rökt lax i skivor
1 msk riven pepparrot
1 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
1/2 knippe dill,
hackad 1 citron, skal och saft
Salt och peppar
Rågbröd eller annat valfritt bröd 

Tips 

Garnera med löjrom om du vill ha en riktigt lyxig toast.

Gör så här

1. Skala räkorna och hacka fint tillsammans med laxen.

2. Lägg över i en stor skål och blanda ner lite finrivet skal från citronen och ca 1 tsk citronsaft.

3. Tillsätt majonnäs, crème fraiche och dill. Blanda väl.

4. Smaka av med salt och peppar och servera på rågbröd eller annat favoritbröd.

Mer på grapevine.se

Vin till fisk och skaldjur?

Skaldjur är lite speciellt, här råder sötma fast man ofta förknippar havets läckerheter med sälta. Köttet i sig har nämligen en viss sötma. Därför passar mousserande, vitt eller rosévin av typen ”friskt och fruktigt”. Exempel på sådana viner är Gancia Prosecco Brut (mousserande), Chablis l’

Kyrö Koskue Small Batched Rye Gin

En ekfats lagrad gin gjord på 100% råg!

Rosmaringrillat lammrack med fänkål

Kombinationen lamm, rosmarin, vitlök och fänkål ger en riktigt italiensk smakupplevelse.