Laxcarpaccio med libanesisk getost

Laxcarpaccio är en fantastisk aptitretare som uppskattas för sin stora smak. Serverar den gärna som förrätt vid festliga tillfällen. Den lite feta laxen och smaken från den krämiga getosten passar bäst med viner med tydlig fruktighet och hög syra.​

Utskrift
Ingredienser
4 portioner
 
500 g salma-lax (gravad eller rökt lax fungerar också bra)
2 dl pinjenötter
juice och rivet skal av 1 lime
1 äpple (helst grönt)
1 bit gurka, ca 5 cm
¼ granatäpple
1 knippe dill
6–8 labnehbollar (färskost gjord av getyoghurt, finns i välsorterade mataffärer)
3 msk olivolja
svartpeppar
havssalt
 
Majonnäs:
1 msk vitvinsvinäger
2 dl olja
2 st äggulor
½ msk dijonsenap
1 tsk chiliflakes
1 ½ msk spiskummin
1 tsk havssalt
½ msk paprikapulver
Gör så här
  1. Rosta spiskummin i en stekpanna, blanda sedan alla ingredienser till en slät majonnäs med stavmixer, smaka av och låt stå kylt till servering.
  2. Rosta pinjenötter i en stekpanna och ställ åt sidan.
  3. Skär laxen i tunna skivor.
  4. Blanda limejuice, olja,salt och peppar till en dressing.
  5. Skär äpple och gurka i små tärningar, banka granatäpplet med en träsked istället för att gröpa ur dem. Då ramlar de lätt ut ur skalet.
  6. Lägg laxen på ett fat och häll över dressingen.
  7. Fördela äpple, gurka och granatäpplekärnor på laxen.
  8. Spritsa eller ringla över chilimajonnäs
  9. Strö över pinjenötter och toppa med små bitar av labnehbollarna.

Mer på grapevine.se

Extra glöd med Angostura

Ta grillningen till en ny nivå med ett rökigt kryddsmör eller med en marinad gjort på honung, soja och den aromatiska Angostura Bitter.

Casisano Duo Selection

Exklusiv duopack med Casisano Rosso di Montalcino 2015 och Casisano Brunello di Montalcino 2011!

Rådjursfilé med potatis- och jordärtskocksgratäng samt portvinssås

Rådjurskött har en mild viltsmak och köttet är både mört och magert. En krämig jordärtskocksgratäng blir ett perfekt tillbehör.