Laxfilé med paprikarub

Tid 
30 Minuter
Antal 
4

En smakrik laxrätt med rökt paprika rub, serveras med krispig sallad och salsa med chili och mynta. 

Recept & Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

4 laxfilér
1 ask färska jordgubbar, delade 2 kiwifrukter, skalad och tärnad
1/2 röd chili, finskuren
1 tsk citron zest
1 msk färsk mynta,
saft från 1 lime
1 påse blandad salad

Rub till laxen
1 tsk rosmarin
1 tsk rökt paprika
1 tsk farinsocker

Gör så här

1. Bland ner i en skål de delade jordgubbarna, tärnad kiwi och finskuren röd chili, mynta och citonsaft. Blanda väl.

2. Låt salsan stå och dra. Blanda ingredienserna till ruben och gnid in i laxfiléerna.

3. Hetta upp en panna och stek fileérna på båda sidorna i ca 5 minuter.

4. Servera på fat med salladen och salsan som en bädd med laxen ovanpå.

5. Salta och peppra efter smak.

Mer på grapevine.se

Med hjärtat i Champagne

I Mardeuil, nära Épernay i hjärtat av Champagne, har en grupp vinodlare gått samman för att skapa ett gemensamt champagnehus. Beaumont des Crayères står för elegans och kvalitet, men också för gott samarbete. leendet beror inte bara på att han får dricka champagne varje dag, det har också varit en

Greenall's Berkeley Square London Dry Gin

En lyxgin för den moderna konsumenten

Kalvfärsbiffar

Serverade med kapris, salviacrust, bakade körsbärstomater samt citronmajjo och svensk färskpotatis - mums!