Laxfilé med paprikarub

Tid 
30 Minuter
Antal 
4

En smakrik laxrätt med rökt paprika rub, serveras med krispig sallad och salsa med chili och mynta. 

Recept & Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

4 laxfilér
1 ask färska jordgubbar, delade 2 kiwifrukter, skalad och tärnad
1/2 röd chili, finskuren
1 tsk citron zest
1 msk färsk mynta,
saft från 1 lime
1 påse blandad salad

Rub till laxen
1 tsk rosmarin
1 tsk rökt paprika
1 tsk farinsocker

Gör så här

1. Bland ner i en skål de delade jordgubbarna, tärnad kiwi och finskuren röd chili, mynta och citonsaft. Blanda väl.

2. Låt salsan stå och dra. Blanda ingredienserna till ruben och gnid in i laxfiléerna.

3. Hetta upp en panna och stek fileérna på båda sidorna i ca 5 minuter.

4. Servera på fat med salladen och salsan som en bädd med laxen ovanpå.

5. Salta och peppra efter smak.

Mer på grapevine.se

Skördefest

September är skördetid. Botanisera bland frukt, grönsaker och rotfrukter. laga mat på stora fat och bjud på skördefest. här får du tipsen som gör att gästerna stannar länge. När gästerna är många är det smart att bjuda på buffé och varför inte låta gästerna bidra? Knytkalas är både opretentiöst och

Chablis l'Eglantière

Ett torrt, friskt och fruktigt vin med ren, fräsch frukt och lång, elegant eftersmak.

Polenta med vitlöksfräst svamp

En riktig vintervärmare som är omtyckt i italienska bergstrakter.