Laxfilé med paprikarub

Tid 
30 Minuter
Antal 
4

En smakrik laxrätt med rökt paprika rub, serveras med krispig sallad och salsa med chili och mynta. 

Recept & Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

4 laxfilér
1 ask färska jordgubbar, delade 2 kiwifrukter, skalad och tärnad
1/2 röd chili, finskuren
1 tsk citron zest
1 msk färsk mynta,
saft från 1 lime
1 påse blandad salad

Rub till laxen
1 tsk rosmarin
1 tsk rökt paprika
1 tsk farinsocker

Gör så här

1. Bland ner i en skål de delade jordgubbarna, tärnad kiwi och finskuren röd chili, mynta och citonsaft. Blanda väl.

2. Låt salsan stå och dra. Blanda ingredienserna till ruben och gnid in i laxfiléerna.

3. Hetta upp en panna och stek fileérna på båda sidorna i ca 5 minuter.

4. Servera på fat med salladen och salsan som en bädd med laxen ovanpå.

5. Salta och peppra efter smak.

Mer på grapevine.se

Värdet av avfall

I skolan fick jag lära mig att all materia är beständig. Ingenting försvinner. Inte heller avfall. Numera pratas det på hållbarhetsspråk om cirkulär ekonomi: att skapa produkter som inte ger något avfall utan istället skapar ”råvaror” till nästa process. Och nästa.

Tommasi Perla Pinot Nero Brut

Bubblare i appassionatofamiljen!

Rostad paprika & fetaoströra

En röra med rostad paprika som passar utmärkt till grillat.