Laxrulle med rucola

Tid 
75 Minuter
Antal 
4 personer

Sesam öppna dig ... En överraskning döljer sig under de små fröna – ljuvlig rökt lax med fyllning av rucola och krämig philadelphia. Perfekt att bjuda som tilltugg.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

100 gr rökt skivad lax
100 gr rucolasallad
100 gr philadelphiaost
1 tsk limejuice/saft
1 tsk wasabi
2 msk rostade sesamfrön, svarta och vita

Tips 

Använd laktosfri philadelphiaost om du får laktosintoleranta gäster på besök.

Gör så här

1. Finhacka rucolan och blanda med philadelphiaost, limejuice och wasabi.

2. Fördela laxskivorna på plastfolie så att skivorna ligger omlott och bildar en helhet. Fördela röran jämt över laxen. Rulla ihop laxen till en rulle. Använd plastfolien till att rulla ihop laxen.

3. Låt laxen vila i kylskåp så att den blir kall och lite stel, ca 1 timme.

4. Rosta sesamfröna i en stekpanna. Det går väldigt fort, så se till att inte ha för hög värme. Skaka pannan hela tiden så att sesamfröna inte bränns vid.

5. Skiva upp laxen i smala skivor och rulla i sesamfrön. 

Mer på grapevine.se

Rosa toner

Från att främst ha varit ett mingelvin har nu rosévinerna utvecklats till att passa i de flesta sammanhang, även till mat. Låt dig inspireras av Grapevines guide till roséviner. Ett glas rosé i kvällssolen på verandan eller balkongen har blivit nästan lika förknippat med svensk sommar som sill och

Duorum Vintage Port

Ett komplext och fylligt portvin

Flankstek med härligt gröna bönor

Rätt tillagad blir flanksteken sanslöst mör och smakrik.