Laxrulle med rucola

Tid 
75 Minuter
Antal 
4 personer

Sesam öppna dig ... En överraskning döljer sig under de små fröna – ljuvlig rökt lax med fyllning av rucola och krämig philadelphia. Perfekt att bjuda som tilltugg.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

100 gr rökt skivad lax
100 gr rucolasallad
100 gr philadelphiaost
1 tsk limejuice/saft
1 tsk wasabi
2 msk rostade sesamfrön, svarta och vita

Tips 

Använd laktosfri philadelphiaost om du får laktosintoleranta gäster på besök.

Gör så här

1. Finhacka rucolan och blanda med philadelphiaost, limejuice och wasabi.

2. Fördela laxskivorna på plastfolie så att skivorna ligger omlott och bildar en helhet. Fördela röran jämt över laxen. Rulla ihop laxen till en rulle. Använd plastfolien till att rulla ihop laxen.

3. Låt laxen vila i kylskåp så att den blir kall och lite stel, ca 1 timme.

4. Rosta sesamfröna i en stekpanna. Det går väldigt fort, så se till att inte ha för hög värme. Skaka pannan hela tiden så att sesamfröna inte bränns vid.

5. Skiva upp laxen i smala skivor och rulla i sesamfrön. 

Mer på grapevine.se

Vin till kyckling?

Kyckling är ju populärt i många varianter på rätter, därför är det svårt att säga att ett specifikt vin passar till. Det beror helt på kryddning och tillbehör. Till lättkryddad kyckling med mild smak passar rosévin, te x Tommasi Baciorosa Appassionato . Föredrar du hellre vitt vin skall du satsa på

Marqués de Vargas Reserva

En elegant rioja med klassiska undertoner i koncentrat

New England Lobster Roll

En klassisk amerikansk macka. En riktig goding dessutom!