Laxrulle med västerbotten

Tid 
20 Minuter
Antal 
4 personer

Fräsch förrätt eller drinktilltugg.

Recept & Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

500 g skivad kallrökt lax

150 g riven västerbottenost
2 dl creme fraiche
1 dl hackad dill
Svartpeppar
blandade hackade örter

Gör så här

1. Lägg ut en stor bit plastfolie.

2. Lägg laxen ovanpå så att den bildar en rektangel. Lägg laxen lite omlott så det inte blir glapp.

3. Blanda ihop ost, crème fraiche, dill och svartpeppar. Bred blandning över hela laxen.

4. Rulla ihop i en rulle (från långsidan) så tajt som det går med hjälp av plasten. Ställ i kylskåpet eller frysen en stund. Ta ut rullen och rulla den i örthacket. Skär i lagom stora skivor.

5. Kan serveras som plockmat. Håll kyld ända fram till servering annars blir den för mjuk.

Mer på grapevine.se

Året i vingården del 1

En vinodlares kalender- vad händer i vingården under sommaren? Sommarens arbete i vingården består till stor del av att bekämpa skadeinsekter, svamp och andra sjukdomsangrepp på vinrankor och druvor.

Rödrissallad med rödbetor, tofu och örtolja

Ett magiskt veganskt recept hämtat ur Therese Elgquists färgsprakande kokbok "The new green salad" (Bonnier Fakta). Rödriset har en fyllig, lite nötig smak och behöver koka i minst 40 minuter.