Laxsoppa

Tid 
25 Minuter
Antal 
4 personer

En soppa värmer fint under småkyliga kvällar. 

Utskrift
Ingredienser

600-700 g lax

2 msk olivolja
4 schalottenlökar eller 1 gul lök, hackad
1 vitlöksklyfta, pressad
1/2 fänkål, skivad
4 palsternackor, grovt hackade
2 grönsaksbuljonger och 1 liter vatten
1 dl matlagningsgrädde
salt och peppar

Gör så här

1.Stek lök, vitlök och fänkål mjuk men inte för hårt. Tillsätt palsternacka.

2. Tillsätt buljong och vatten. Låt koka i ca 15 minuter. Känn på palsternackan, den ska börja mjukna lite.

3. Tillsätt grädde. Lägg i laxen, skuren i mindre portionsbitar, och låt den småputtra i några minuter under lock.

4. Salta och peppra efter behov

Mer på grapevine.se

Tidlösa drycker från Piemonte

Vinhuset Gancia i Piemonte grundades redan innan Italien fanns som ett enat land. Det var Gancia som etablerade de officiella reglerna för den första italienska klassiska metoden för tillverkning av mousserande vin.Regler som gäller än i dag.

Sallad med sashimilax

En god och nyttig sallad gjord på färsk salmalax, mango, babyspenat, ruccola, cashewnötter, koriander och avokado.