Laxtartar med sojamajonnäs

Antal 
6 portioner/12 stycken

Len och god tartar med syrliga och salta tillbehör, en toppmatchning till torrt mousserande och champagne!

Recept: Liselotte Forslin Bild: Mattias Södermark
Utskrift
Ingredienser

150 g rå Salmalax, fint tärnad
150 g kallrökt lax i bit, fint tärnad
1 väl mogen avokado, fint tärnad
2 msk salladslök, finstrimlad
2 msk hackad färsk koriander
2 lime, 1 pressad + 1 klyftad
3 msk korianderblad
flingsalt och nymald svartpeppar

Syrad gurka
1/2 gurka, hyvlad på längden
2 msk ättikssprit, 12 %
1 dl vatten
2 msk strösocker
1 krm salt

Sojamajonnäs
2 dl majonnäs, gärna hemgjord
2 tsk japansk soja

Till servering
12 gemsalladsblad och rostade sesamfrön

Gör så här
  1. Blanda alla ingredienser till laxtartaren i en skål och pressa över saften från en lime. Salta och peppra efter smak.
  2. Blanda ättika, vatten, socker och salt. Rör tills sockret löser sig.
  3. Lägg i gurkan och låt den stå 30 min.
  4. Rör ihop majonnäs och soja.
  5. Lägg upp tartaren på salladsblad, klicka på majonnäsen. Garnera med gurka och lime.

Mer på grapevine.se

Extra glöd med Angostura

Ta grillningen till en ny nivå med ett rökigt kryddsmör eller med en marinad gjort på honung, soja och den aromatiska Angostura Bitter.

Pankofriterad kycklingtaco med rostad majssalsa, guacamole och srirachamajo

Om du vill kan du steka kycklingen i mycket olja i stället för att fritera. Vill du bjuda på vegetarisk fiesta går det utmärkt att byta ut kycklingen mot bitar av Quorn.