Laxtartar med sojamajonnäs

Antal 
6 portioner/12 stycken

Len och god tartar med syrliga och salta tillbehör, en toppmatchning till torrt mousserande och champagne!

Recept: Liselotte Forslin Bild: Mattias Södermark
Utskrift
Ingredienser

150 g rå Salmalax, fint tärnad
150 g kallrökt lax i bit, fint tärnad
1 väl mogen avokado, fint tärnad
2 msk salladslök, finstrimlad
2 msk hackad färsk koriander
2 lime, 1 pressad + 1 klyftad
3 msk korianderblad
flingsalt och nymald svartpeppar

Syrad gurka
1/2 gurka, hyvlad på längden
2 msk ättikssprit, 12 %
1 dl vatten
2 msk strösocker
1 krm salt

Sojamajonnäs
2 dl majonnäs, gärna hemgjord
2 tsk japansk soja

Till servering
12 gemsalladsblad och rostade sesamfrön

Gör så här
  1. Blanda alla ingredienser till laxtartaren i en skål och pressa över saften från en lime. Salta och peppra efter smak.
  2. Blanda ättika, vatten, socker och salt. Rör tills sockret löser sig.
  3. Lägg i gurkan och låt den stå 30 min.
  4. Rör ihop majonnäs och soja.
  5. Lägg upp tartaren på salladsblad, klicka på majonnäsen. Garnera med gurka och lime.

Mer på grapevine.se

Vin till marulk?

Hej! Jag gillar era recept och blir riktigt inspirerad varje gång ett nytt nummer av tidningen Grapevine landar i brevlådan. Nu till min fråga. Jag har hittat ett recept med marulk, jordärtskockspuré och kantareller som skulle passa bra vid finare middagsbjudningar. Därför undrar jag vilket vin som

Vila Santa Reserva

Nyanserat och kryddigt vin

Långkokt srirachaglaserad högrev med bakad sötpotatis

Långkoka högrev är varken jobbigt eller avancerat. Långkoket sköter i stort sätt sig själv och du får gott om tid att göra en krämig cole slaw, baka sötpotatis och smaka på det härliga vinet.