Laxtartar med sojamajonnäs

Antal 
6 portioner/12 stycken

Len och god tartar med syrliga och salta tillbehör, en toppmatchning till torrt mousserande och champagne!

Recept: Liselotte Forslin Bild: Mattias Södermark
Utskrift
Ingredienser

150 g rå Salmalax, fint tärnad
150 g kallrökt lax i bit, fint tärnad
1 väl mogen avokado, fint tärnad
2 msk salladslök, finstrimlad
2 msk hackad färsk koriander
2 lime, 1 pressad + 1 klyftad
3 msk korianderblad
flingsalt och nymald svartpeppar

Syrad gurka
1/2 gurka, hyvlad på längden
2 msk ättikssprit, 12 %
1 dl vatten
2 msk strösocker
1 krm salt

Sojamajonnäs
2 dl majonnäs, gärna hemgjord
2 tsk japansk soja

Till servering
12 gemsalladsblad och rostade sesamfrön

Gör så här
  1. Blanda alla ingredienser till laxtartaren i en skål och pressa över saften från en lime. Salta och peppra efter smak.
  2. Blanda ättika, vatten, socker och salt. Rör tills sockret löser sig.
  3. Lägg i gurkan och låt den stå 30 min.
  4. Rör ihop majonnäs och soja.
  5. Lägg upp tartaren på salladsblad, klicka på majonnäsen. Garnera med gurka och lime.

Mer på grapevine.se

Kraft & elegans

I Sverige älskar vi amarone och ripasso. Och det är lätt att förstå varför – vinet passar förvånansvärt bra till nordisk mat och när vintermörkret omsluter oss längtar vi efter ett kraftfullt rött vin med mycket smak. Här berättar vi om familjen Tommasis amarone och ripasso och bjuder på recept på

Angostura 5 YO

Rom med en djup karaktär

Kycklingspett med sriracha och matvetesallad med melon och avokadokräm

Lätt att grilla och de milda smakerna uppskattas av såväl stora som små. Frisk matvetesallad med en len avokadokräm blir gott till spetten.