Laxtartar med sojamajonnäs

Antal 
6 portioner/12 stycken

Len och god tartar med syrliga och salta tillbehör, en toppmatchning till torrt mousserande och champagne!

Recept: Liselotte Forslin Bild: Mattias Södermark
Utskrift
Ingredienser

150 g rå Salmalax, fint tärnad
150 g kallrökt lax i bit, fint tärnad
1 väl mogen avokado, fint tärnad
2 msk salladslök, finstrimlad
2 msk hackad färsk koriander
2 lime, 1 pressad + 1 klyftad
3 msk korianderblad
flingsalt och nymald svartpeppar

Syrad gurka
1/2 gurka, hyvlad på längden
2 msk ättikssprit, 12 %
1 dl vatten
2 msk strösocker
1 krm salt

Sojamajonnäs
2 dl majonnäs, gärna hemgjord
2 tsk japansk soja

Till servering
12 gemsalladsblad och rostade sesamfrön

Gör så här
  1. Blanda alla ingredienser till laxtartaren i en skål och pressa över saften från en lime. Salta och peppra efter smak.
  2. Blanda ättika, vatten, socker och salt. Rör tills sockret löser sig.
  3. Lägg i gurkan och låt den stå 30 min.
  4. Rör ihop majonnäs och soja.
  5. Lägg upp tartaren på salladsblad, klicka på majonnäsen. Garnera med gurka och lime.

Mer på grapevine.se

Rhône - mon amour

I södra Rhône heter regenten Châteauneuf-du-Pape. Men idag produceras det även kvalitetsviner i angränsande områden till ett betydligt mer plånboksvänligt pris. Följ med till södra Rhône och upptäck de kryddiga vinerna. Rhône ligger i södra Frankrike vid floden med samma namn. I södra delen av

Grillad caesarsallad

Gott som vegetariskt tillbehör eller lägg till en kyckling som blivit över från grillen och vips har du en god lunch eller middag.