Ljummen bulgursallad

Tid 
40 Minuter
Antal 
4
Ugn 
225°

Med grillad sötpotatis, salsiccia och babyspenat toppad med rökt, söt paprikadressing

Recept & foto: Helena Vinlöf
Utskrift
Ingredienser

4 färska salsicciakorvar
3 dl bulgur
2 sötpotatisar ca 500 g

4 1/2 dl vatten
1 kycklingbuljongtärning
2 msk tomatpuré
1/2 gul lök
1 tsk rökt paprikapulver (sweet)

2 sötpotatisar ca 500 g
200 g babyspenat
2 rödlök i tunna skivor
1 tsk råsocker

Paprikadressing:
2,5 dl crème fraiche
2 msk rökt paprikapulver (sweet)
salt och nymalen svartpeppar

Tips 

Salsiccian kan bytas ut mot ett vegetariskt alternativ såsom sojakorv

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala sötpotatisen.

2. Skär i 0,5 cm tunna skivor och halvera dessa. Lägg ut på plåt, ringla över olivolja och havssalt. Baka i ugn i ca 25 min.

3. Koka bulgur enligt anvisning på paketet, men lägg i tomatpuré, rökt paprikapulver och en halv skalad gul lök i kokvattnet.

4. Bryn salsiccian runt om och stek sedan klart på lägre värme. Bryn hastigt rödlöken i samma panna, utan att den förlorar sin spänst.

5. Avsluta med att hälla över 1 msk råsocker och karamellisera löken. Skär korven i sneda slantar.

6. Blanda korv, rödlök och sötpotatis med den varma bulgurn. Vänd sist ned babyspenaten. Servera med paprikadressing.

Mer på grapevine.se

Finsk flora på flaska

Råg är en högt älskad råvara i Finland. Det är också den viktigaste ingrediensen i Napue Gin, som produceras i Isokyrö, i finska Österbotten. Med hjälp av midnattssol, finska bär och örter har det lilla rågbaserade destilleriet tagit spritvärlden med storm. Fem nakna män springer ystert genom ett

The White Viognier

Smakrikt, druvigt och blommigt vin från en av Australiens största vingårdar

Helgrillad fläskfilé med goda tillbehör

En hel fläskfilé är enkel att grilla och ger utrymme att lägga fokus på hemgjorda tillbehör som sötpotatisstrips och baconlindad majs.