Ljummen bulgursallad

Tid 
40 Minuter
Antal 
4
Ugn 
225°

Med grillad sötpotatis, salsiccia och babyspenat toppad med rökt, söt paprikadressing

Recept & foto: Helena Vinlöf
Utskrift
Ingredienser

4 färska salsicciakorvar
3 dl bulgur
2 sötpotatisar ca 500 g

4 1/2 dl vatten
1 kycklingbuljongtärning
2 msk tomatpuré
1/2 gul lök
1 tsk rökt paprikapulver (sweet)

2 sötpotatisar ca 500 g
200 g babyspenat
2 rödlök i tunna skivor
1 tsk råsocker

Paprikadressing:
2,5 dl crème fraiche
2 msk rökt paprikapulver (sweet)
salt och nymalen svartpeppar

Tips 

Salsiccian kan bytas ut mot ett vegetariskt alternativ såsom sojakorv

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala sötpotatisen.

2. Skär i 0,5 cm tunna skivor och halvera dessa. Lägg ut på plåt, ringla över olivolja och havssalt. Baka i ugn i ca 25 min.

3. Koka bulgur enligt anvisning på paketet, men lägg i tomatpuré, rökt paprikapulver och en halv skalad gul lök i kokvattnet.

4. Bryn salsiccian runt om och stek sedan klart på lägre värme. Bryn hastigt rödlöken i samma panna, utan att den förlorar sin spänst.

5. Avsluta med att hälla över 1 msk råsocker och karamellisera löken. Skär korven i sneda slantar.

6. Blanda korv, rödlök och sötpotatis med den varma bulgurn. Vänd sist ned babyspenaten. Servera med paprikadressing.

Mer på grapevine.se

Kraft & elegans

I Sverige älskar vi amarone och ripasso. Och det är lätt att förstå varför – vinet passar förvånansvärt bra till nordisk mat och när vintermörkret omsluter oss längtar vi efter ett kraftfullt rött vin med mycket smak. Här berättar vi om familjen Tommasis amarone och ripasso och bjuder på recept på

Beaumont des Crayères Grande Réserve Brut NV

En förstaklassig champagne med fin mousse och lång behaglig eftersmak. ​

Grillad pilgrimsmussla ”Ninon”, champagne, sjökorall och krasse

Förrätt signerad Bistro Berns i Stockholm. En klassisk förrätt där soppan kan förberedas, men pilgrimsmusslorna blir godast om de grillas precis innan servering.