Ljummen ost med tryffelnötter

Tid 
15 Minuter
Antal 
4 personer
Ugn 
125°

Fantastisk smakkombination får man med ljummen ost, tryffel, nötter och söt honung.

Recept: Mia Gahne Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

1 dl valnötter
2 msk acaciahonung
1/2 tsk tryffelolja
1 liten ost av komjölk

Tips 

Bra ost att använda till detta recept är Mascarpone men kan även ersättas av Ricotta om man vill ha ett magrare alternativ.

Gör så här

1. Rosta nötterna i torr panna. Passa så att de inte bränns!

2. Tillsätt honung och tryffelolja och låt det hela karamelliseras.

3. Ta upp valnötterna och låt kallna på bakplåtspapper.

4. Svep in osten i folie och ställ in i 125 grader i ugnen i 5 minuter.

5. Ta bort foliet, lägg upp på tallrik och toppa med honungsnötterna.

Mer på grapevine.se

Vad innehåller vinet?

Vad innehåller egentligen vin? Vad får man lov att tillsätta och varför finns ingen innehållsdeklaration på vin? Det är frågor vi ibland möter och som är värda att reda ut. För vin är det endast ett begränsat antal tillsatser som är tillåtna att använda och då i reglerad mängd. De flesta ämnena

Duorum Colheita

Mycket fruktigt vin med fatkaraktär från Duoro.

Surdegsbröd med avokado, koriander och getost

En fräsch och lyxig toast gjord på surdegsbröd med koriander, citron och mjuk bredbar getost.