Ljummen ost med tryffelnötter

Tid 
15 Minuter
Antal 
4 personer
Ugn 
125°

Fantastisk smakkombination får man med ljummen ost, tryffel, nötter och söt honung.

Recept: Mia Gahne Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

1 dl valnötter
2 msk acaciahonung
1/2 tsk tryffelolja
1 liten ost av komjölk

Tips 

Bra ost att använda till detta recept är Mascarpone men kan även ersättas av Ricotta om man vill ha ett magrare alternativ.

Gör så här

1. Rosta nötterna i torr panna. Passa så att de inte bränns!

2. Tillsätt honung och tryffelolja och låt det hela karamelliseras.

3. Ta upp valnötterna och låt kallna på bakplåtspapper.

4. Svep in osten i folie och ställ in i 125 grader i ugnen i 5 minuter.

5. Ta bort foliet, lägg upp på tallrik och toppa med honungsnötterna.

Mer på grapevine.se

Matkreatör

Stjärnkocken Paul Svensson är ständigt aktuell. Han föreläser om hållbar matlagning, coachar mästerkockar på tv, spottar ur sig en kokbok om året och nyligen utsågs Restaurang Fotografiska, där han är matkreatör, till ”Årets terroir”. Paul Svensson är inte vegetarian. Tvärtom, han uppskattar både

Tommasi Fiorato Recioto della Valpolicella

Rött, sött och gott till ost samt dessert!

Pumpafrörostade kycklingklubbor med bacon- & champinjonsallad

Här får kycklingklubborna en frasig och nötig yta som passar finfint till svampsalladen.