Ljummen ost med tryffelnötter

Tid 
15 Minuter
Antal 
4 personer
Ugn 
125°

Fantastisk smakkombination får man med ljummen ost, tryffel, nötter och söt honung.

Recept: Mia Gahne Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

1 dl valnötter
2 msk acaciahonung
1/2 tsk tryffelolja
1 liten ost av komjölk

Tips 

Bra ost att använda till detta recept är Mascarpone men kan även ersättas av Ricotta om man vill ha ett magrare alternativ.

Gör så här

1. Rosta nötterna i torr panna. Passa så att de inte bränns!

2. Tillsätt honung och tryffelolja och låt det hela karamelliseras.

3. Ta upp valnötterna och låt kallna på bakplåtspapper.

4. Svep in osten i folie och ställ in i 125 grader i ugnen i 5 minuter.

5. Ta bort foliet, lägg upp på tallrik och toppa med honungsnötterna.

Mer på grapevine.se

Veckans vintips: fyllig smart Syrah

Veckans vintips är ett succévin och kommer från Portugal och vinhuset JP Ramos.Vinet heter Smart Dog Syrah och Smart Dog finns även som vitt och rosé. Praktiskt nog så finns Smart Dog Syrah i två storlekar, både på flaska och box. Fråga efter vinet i din Systembolagsbutik om du inte hittar det på

Parmesangratinerad aubergine

En klassisk italiensk vegetarisk rätt. Här är den förenklad med färdig tomatsås.