Ljummen ost med tryffelnötter

Tid 
15 Minuter
Antal 
4 personer
Ugn 
125°

Fantastisk smakkombination får man med ljummen ost, tryffel, nötter och söt honung.

Recept: Mia Gahne Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

1 dl valnötter
2 msk acaciahonung
1/2 tsk tryffelolja
1 liten ost av komjölk

Tips 

Bra ost att använda till detta recept är Mascarpone men kan även ersättas av Ricotta om man vill ha ett magrare alternativ.

Gör så här

1. Rosta nötterna i torr panna. Passa så att de inte bränns!

2. Tillsätt honung och tryffelolja och låt det hela karamelliseras.

3. Ta upp valnötterna och låt kallna på bakplåtspapper.

4. Svep in osten i folie och ställ in i 125 grader i ugnen i 5 minuter.

5. Ta bort foliet, lägg upp på tallrik och toppa med honungsnötterna.

Mer på grapevine.se

Vinnare utsedd i Angostura® Global Cocktail Challenge

I Port-of-Spain Trinidiad söndagen den 7 februari 2016, kom världens främsta bartenders att tävla om 10 000 amerikanska dollar och den prestigefulla titeln och jobbet som Angostura® Global Brand Ambassador. Det var den åttonde gången som Angostura höll sin Angostura® Global Cocktail Challenge! Varje finalist har kämpade sig igenom hård konkurrens, totat 287 tävlande från 36 olika länder, där de bästa gick vidare till den stora Globala finalen i Trinidad och Tobago.

Merwida Shiraz

Ett smakrikt, kraftfullt och rättvisemärkt vin från Western Cape

Ärtröra

En smakrik röra gjord på ärtor som med fördel kan bytas ut mot sojabönor.