Ljummen ost med tryffelnötter

Tid 
15 Minuter
Antal 
4 personer
Ugn 
125°

Fantastisk smakkombination får man med ljummen ost, tryffel, nötter och söt honung.

Recept: Mia Gahne Bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

1 dl valnötter
2 msk acaciahonung
1/2 tsk tryffelolja
1 liten ost av komjölk

Tips 

Bra ost att använda till detta recept är Mascarpone men kan även ersättas av Ricotta om man vill ha ett magrare alternativ.

Gör så här

1. Rosta nötterna i torr panna. Passa så att de inte bränns!

2. Tillsätt honung och tryffelolja och låt det hela karamelliseras.

3. Ta upp valnötterna och låt kallna på bakplåtspapper.

4. Svep in osten i folie och ställ in i 125 grader i ugnen i 5 minuter.

5. Ta bort foliet, lägg upp på tallrik och toppa med honungsnötterna.

Mer på grapevine.se

Smakmekka i Stöten

Stöten har utsetts till att ha ”Sälens bästa skidåkning”. Men här finns långt mer än branta backar och fin offpist. Vad sägs om fondue, barhäng, medium rare entrecote, mockaruta, läskande drink eller hummersoppa till exempel? Även Sälenfjällens nordligaste skidanläggning Stöten har bredd i sitt

Duorum Late Bottled Vintage Port

från den gyllene Duorodalen

Gratinerad getost med picklade päron

En favorit med en ny twist! Vi har lånat receptet av en fantastisk tapasbar i Estremoz. De picklade päronen håller sig i ca 1 vecka i kylskåp och är även gott till kallskuret.