Mandelpotatisblini

Tid 
30 Minuter
Antal 
4 personer

Naggande goda små blinis toppade med löjrom från Vänern, rödlök och citroncrème.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

Blini
125 g mandelpotatis (kokt och mosad)
1 ägg
1 äggvita, hårt vispad
1 dl crème fraiche
0,5 dl grädde
2 dl vetemjöl
1 nypa salt
1 nypa socker 

Citroncrème
1 dl crème fraiche
1 citron (ekologisk) till garnering
finhackad rödlök
gräslök
dill

Tips 

Byt ut löjromen mot forellrom för ett billigare alternativ.

Gör så här

1. Blini: När du kokar mandelpotatis så tänk på att koka upp vattnet och dra sedan kastrullen åt sidan och låt potatisen stå och dra tills den är klar. Annars spricker den och blir vattnig.

2. Blanda alla ingredienser med den mosade potatisen och stek i panna till önskad storlek.

3. Lättast är att använda en spritspåse för att få fina blinis. Blinisarna ska bli små munsbitar, ca 4 cm i diameter.

4. Citroncrème: Vispa crème fraichen luftig och smaka av med rivet citronskal, citronsaft och salt. Lägg en klick citroncrème på varje blini och toppa med löjrom.

5. Garnera med finhackad rödlök, gräslök och dill. 

Mer på grapevine.se

Klassiska druvor med karaktär

Många av världens mest kända druvor är mycket gamla och flera är resultatet av korsningar. Häng med på en provning av sju sköna vindruvor . Olika druvor bidrar med olika saker i ett vin, som arom, smak, syra, sötma, tanniner och färg. Ofta blandar vintillverkarna två eller flera druvor för att få

Tommasi Monte Croce Passito Bianco

Gott till ost och dessert!