Margaritaceviche på hälleflundra

Tid 
30 Minuter
Antal 
4

Ett perfekt förrätt med smak av chili, koriander, lime och med en touch av Patrón Silver. Receptet kommer från Ludvig Brydolf.

Utskrift
Ingredienser

300 gram färsk hälleflundra eller annan vit fisk
150 gram färska räkor
½ färsk grön chili
½  stjälk salladslök, gröna delen
2 limefrukter
1 tsk salt
1 kruka koriander
1-2 msk Patrón Silver

Gör så här

1. Skär fisken i små kuber om ca ½ cm. Lägg dessa i en skål. Skala även räkorna, skär dem i samma storlek och tillsätt dessa.

2. Kärna ur och hacka chilin väldigt fint, gör detsamma med salladslöken. Tillsätt dessa till skålen tillsammans med saften från 2 lime, tequila och salt. Blanda samman och låt stå ca 5 minuter, rör om då och då. Syran från limen kommer nu att tillaga den råa fisken vilket syns genom att den råa fisken vitnar och blir fastare i konsistensen.

3. Smaka av saften och justera eventuellt mängden chili, tequila, salt eller lime. Preparera cocktailglas genom att gnida en limeklyfta längs glaskanten och doppa i salt. Fördela därefter cevichen i cocktailglasen och skeda över lite av vätskan. Toppa med hackad koriander.

Mer på grapevine.se

Veckans vintips: laxrosa lyx till Alla hjärtans dag

Alla Hjärtans Dag närmar sig, den 14/2, varför inte överraska din kärlek med lyxig laxrosa champagne? Champagneproducenten Beaumont des Crayères från Épernay levererar nu även högklassiga rosa bubblor; Beaumont des Crayères Grand Rosé . 14 mil nordöst om kärlekens stad Paris produceras denna

Kyrö Juuri Rye

En "new make" gjord 100% råg!

Tonfisk med brynt sardell- och kaprissmör och stekt aubergine med tomatvinägrett

En typisk siciliansk tonfiskrätt där den sötsyrliga vinägretten gifter sig med sältan från sardeller och kapris. Receptet kommer från kändiskocken Mattias Larsson.