Margaritaceviche på hälleflundra

Tid 
30 Minuter
Antal 
4

Ett perfekt förrätt med smak av chili, koriander, lime och med en touch av Patrón Silver. Receptet kommer från Ludvig Brydolf.

Utskrift
Ingredienser

300 gram färsk hälleflundra eller annan vit fisk
150 gram färska räkor
½ färsk grön chili
½  stjälk salladslök, gröna delen
2 limefrukter
1 tsk salt
1 kruka koriander
1-2 msk Patrón Silver

Gör så här

1. Skär fisken i små kuber om ca ½ cm. Lägg dessa i en skål. Skala även räkorna, skär dem i samma storlek och tillsätt dessa.

2. Kärna ur och hacka chilin väldigt fint, gör detsamma med salladslöken. Tillsätt dessa till skålen tillsammans med saften från 2 lime, tequila och salt. Blanda samman och låt stå ca 5 minuter, rör om då och då. Syran från limen kommer nu att tillaga den råa fisken vilket syns genom att den råa fisken vitnar och blir fastare i konsistensen.

3. Smaka av saften och justera eventuellt mängden chili, tequila, salt eller lime. Preparera cocktailglas genom att gnida en limeklyfta längs glaskanten och doppa i salt. Fördela därefter cevichen i cocktailglasen och skeda över lite av vätskan. Toppa med hackad koriander.

Mer på grapevine.se

Besök Tommasi-spa!

Kurorten Sätra Brunn är en bildskön oas med anor från 1700-talet. Hit finns det skäl för mat- och vinvänner att vallfärda. Här är Tommasi kung både i spa och i glas, och man erbjuder som enda spa i landet behandlingar med produkter gjorda på Tommasis viner. Tystnaden är slående. Det är nästan så

Berton Vineyards The Bonsai

Ett fylligt och fruktigt vin med välintegrerade fattoner och mjuka tanniner

Torsk med räkor, pepparot och sojasmör

 Torskrygg med handskalade räkor, finriven pepparot och smaksatt med sojasmör.