Margaritaceviche på hälleflundra

Tid 
30 Minuter
Antal 
4

Ett perfekt förrätt med smak av chili, koriander, lime och med en touch av Patrón Silver. Receptet kommer från Ludvig Brydolf.

Utskrift
Ingredienser

300 gram färsk hälleflundra eller annan vit fisk
150 gram färska räkor
½ färsk grön chili
½  stjälk salladslök, gröna delen
2 limefrukter
1 tsk salt
1 kruka koriander
1-2 msk Patrón Silver

Gör så här

1. Skär fisken i små kuber om ca ½ cm. Lägg dessa i en skål. Skala även räkorna, skär dem i samma storlek och tillsätt dessa.

2. Kärna ur och hacka chilin väldigt fint, gör detsamma med salladslöken. Tillsätt dessa till skålen tillsammans med saften från 2 lime, tequila och salt. Blanda samman och låt stå ca 5 minuter, rör om då och då. Syran från limen kommer nu att tillaga den råa fisken vilket syns genom att den råa fisken vitnar och blir fastare i konsistensen.

3. Smaka av saften och justera eventuellt mängden chili, tequila, salt eller lime. Preparera cocktailglas genom att gnida en limeklyfta längs glaskanten och doppa i salt. Fördela därefter cevichen i cocktailglasen och skeda över lite av vätskan. Toppa med hackad koriander.

Mer på grapevine.se

Cooking Distilled 3

I avsnitt nummer tre lagar matlagningsduon Ludvig Brydolf och Niklas Gunnarsson en himmelskt god efterrätt med smak av Islay Whisky. Du hittar även receptet här på Grapevine.se Missa inte deras matlagning, prenumerera enkelt på deras YouTubekanal och håll dig uppdaterad.

Frutti di mare in umido

En matig skaldjursgryta med syditalienska toner som passar utmärkt att servera med ett gott bröd och ett glas elegant vitt vin.