Marinerade skaldjur med ingefära, saffran och citronkrutonger

Tid 
40 Minuter
Antal 
4 personer

Lyxig förrätt med fantastiska smakkombinationer.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

Marinerade skaldjur
1 hummer
4 pilgrimsmusslor
4 havskräftor
100 g skalade räkor
1/4 gurka (skalad, urkärnad och tärnad)
1 morot skalad och tunt skivad
3 salladslökar, tunt skivade
2 tomater (skalade, urkärnade och tärnade)
1/2 röd finhackad chili
1/2 grön finhackad chili

Marinad 
2 morötter
2 tomater
1 paket saffran
1 äpple (skalat och urkärnat)
1/2 gul lök
1/4 gurka skalad
1 vitlöksklyfta
1 bit ingefära (ca 5 cm, skalad)
1 dl vitt vin
0,5 dl olivolja
1 urkärnad chili
salt, svartpeppar och färskpressad limejuice

Citronkrutong
2 skivor vitt bröd gärna surdeg
1 citron (ekologisk)
2 msk olivolja
1 st nypa salt

Gör så här

1. Skär brödet i tärningar och blanda med rivet skal från citronen, olivolja och salt. Rosta gyllene i ugnen på 200 grader.

2. Kör alla ingredienser till marinaden i en mixer och sila. Ställ marinaden kallt.

3. Dela hummern och ta ut och skär ner köttet i önskade bitar.

4. Skala havskräftorna och halstra pilgrimsmusslorna hastigt i het panna.

5. Arrangera skaldjuren med de tärnade och skivade grönsakerna, krutonger och marinad i tallrikar eller skålar och servera.

Mer på grapevine.se

Bagarbarn

Han är fransk bagare, konditor, surdegsmissionär, sommarpratare, tv-kock, matdebattör, bloggare, föreläsare och författare. Vi träffar Sébastien Boudet för att höra mer om hans bakgrund, miljöengagemang och nya kokbok. Sébastien Boudet sippar på sitt gröna te. Vi har träffats på ett café för att

Tommasi Graticcio Appassionato

Tommasi Graticcio Appassionato är ett intensivt, fruktigt, aningen kryddigt och smakrikt vin med lång härlig eftersmak.

Blue Cheesecake med färska bär

En dessert med vuxen smak från blåmögelost, mascarpone och honung – toppad med färska syrliga bär. Mums!