Marinerade skaldjur med ingefära, saffran och citronkrutonger

Tid 
40 Minuter
Antal 
4 personer

Lyxig förrätt med fantastiska smakkombinationer.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

Marinerade skaldjur
1 hummer
4 pilgrimsmusslor
4 havskräftor
100 g skalade räkor
1/4 gurka (skalad, urkärnad och tärnad)
1 morot skalad och tunt skivad
3 salladslökar, tunt skivade
2 tomater (skalade, urkärnade och tärnade)
1/2 röd finhackad chili
1/2 grön finhackad chili

Marinad 
2 morötter
2 tomater
1 paket saffran
1 äpple (skalat och urkärnat)
1/2 gul lök
1/4 gurka skalad
1 vitlöksklyfta
1 bit ingefära (ca 5 cm, skalad)
1 dl vitt vin
0,5 dl olivolja
1 urkärnad chili
salt, svartpeppar och färskpressad limejuice

Citronkrutong
2 skivor vitt bröd gärna surdeg
1 citron (ekologisk)
2 msk olivolja
1 st nypa salt

Gör så här

1. Skär brödet i tärningar och blanda med rivet skal från citronen, olivolja och salt. Rosta gyllene i ugnen på 200 grader.

2. Kör alla ingredienser till marinaden i en mixer och sila. Ställ marinaden kallt.

3. Dela hummern och ta ut och skär ner köttet i önskade bitar.

4. Skala havskräftorna och halstra pilgrimsmusslorna hastigt i het panna.

5. Arrangera skaldjuren med de tärnade och skivade grönsakerna, krutonger och marinad i tallrikar eller skålar och servera.

Mer på grapevine.se

Att tillverka vin

När man gör vin behöver man först och främst vindruvor av arten Vitis vinifera, vilken står för 99% av världens vinproduktion. Vindruvor som vi köper i affären är av en annan art och duger inte till vinproduktion. Till en butelj vin krävs cirka 1 kg druvor. Alkoholjäsning Innan jäsningen kan starta

Tommasi Surani Atlas Organic

Nu i ny design Tommasi Naturae

Laxburgare med parmesanpesto

En smakrik variant på burgare gjorda på färsk lax. Serveras med ett härligt täcke av pesto och parmesan.