Maryland crab cakes

Tid 
30 Minuter
Antal 
4

Bjud på krabba på amerikanskt vis! En festlig och lättfixad skaldjursrätt som du serverar med krämig kaprismajonnäs.

Lotten Sundgren Foto: Matilda Lindeblad
Utskrift
Ingredienser
  • 500 g krabbkött, färskt eller på burk
  • 4 dl panko (asiatiskt ströbröd)
  • 2 msk finhackad vårlök
  • 2 tsk hackad dragon
  • 1 ägg
  • 1 msk dijonsenap
  • 0,5 dl rapsolja
  • salt och peppar
  • vattenkrasse och citron till servering
Tips 

Tommasi Perla Appassionato Brut!

Gör så här

1. Rensa krabbköttet.
2. Hacka vårlök och dragon.
3. Blanda ägg, senap, örter, salt och peppar
i en skål. Tillsätt krabbkött och panko.
Blanda försiktigt. Forma åtta krabbkakor.
4. Hetta upp oljan och stek krabbkakorna
i tre minuter på varje sida. Servera med
kaprismajonnäs, citron och vattenkrasse.

Kaprismajonnäs

1,5 dl majonnäs
4 msk kapris
zest och saft av en ½ citron
salt och peppar

1. Krama ur kaprisen och hacka den grovt.
2. Riv skalet på citronen och pressa ur
saften.
3. Blanda majonnäs med kapris, citronsaft
och citronskal och salta och peppra. Låt
stå svalt till servering.

Mer på grapevine.se

Cooking Distilled 3

I avsnitt nummer tre lagar matlagningsduon Ludvig Brydolf och Niklas Gunnarsson en himmelskt god efterrätt med smak av Islay Whisky. Du hittar även receptet här på Grapevine.se Missa inte deras matlagning, prenumerera enkelt på deras YouTubekanal och håll dig uppdaterad.

Domaine Grand Veneur ”Les Champauvins”

Ekologiskt och smakrik "Baby Châteauneuf-du-Pape"

Pizza bianco med ostkräm och svamp

Pizza bianco är helt enkelt en pizza utan tomatsås. Här har vi i stället en citrondoftande ostkräm som vi toppat med härlig svamp. Vill du inte göra pizzadeg så brukar man kunna köpa färdig deg på pizzerior.