Mascarponepesto

Tid 
70 Minuter
Antal 
4 personer

Pesto med smak av mascarpone och cashewnötter.

Recept: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

1 dl Cachewnötter blötlagda minst 1 timme
1 dl mascarponeost

1 dl crème fraiche
2 Vitlöksklyftor pressade
1 kruka Basilika
1 krm salt

Gör så här

1. Kör cashewnötterna i matberedare.

2. Blanda de övriga ingredienserna i en skål och tillsätt cashewnötterna.

3. Smaka av med salt.

Mer på grapevine.se

Vin till fisk och skaldjur?

Skaldjur är lite speciellt, här råder sötma fast man ofta förknippar havets läckerheter med sälta. Köttet i sig har nämligen en viss sötma. Därför passar mousserande, vitt eller rosévin av typen ”friskt och fruktigt”. Exempel på sådana viner är Gancia Prosecco Brut (mousserande), Chablis l’

Black Tower Delicious Rosé

Alkoholfritt rosévin

Spett med basilikadippad minimozzarella

Superenkelt partytilltugg, som ändå känns gott och lätt.