Melon och gurkcocktail med havskräftsstjärtar och forellrom

Tid 
15 Minuter
Antal 
4 personer

Fruktig och fräsch förrättscocktail till glädje för både öga och gom. Den lätt grillade havskräftan på toppen ger smaken av hav och salta stänk.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

8 havskräftor
200 g vattenmelon
200 g honungsmelon
1/2 gurka
1 dl olivolja (extra virgin)
1/2 citron
3 vitlöksklyftor
100 g forellrom

Gör så här

1. Skär ner melonerna i bitar, skala och dela gurkan. Kärna ur gurkan med en sked och skär ner den i bågar.

2. Droppa över saften av 1/2 citron samt 1 msk olivolja. Blanda i en bunke och fyll cocktailglasen.

3. Skala och marinera kräftorna i resten av olivoljan och pressa/riv i vitlök.

4. Grilla sedan havskräftorna i 1 minut på var sida, precis före servering.

5. Toppa cocktailen med kräftorna och 2 tsk forellrom

Mer på grapevine.se

Vad är egentligen tanniner?

Svar: Tanniner är ett ämne i vinet som i normala fall kommer från vindruvans skal. Tanniner kallas även för garvsyra och är det som ger vinet dess strävhet. Tanninerna kan även komma från stjälkarna eller kärnorna och smaken blir då mer bitter än sträv. Tanniner ger vinet komplexitet, förstärker

Tommasi Fiorato Recioto della Valpolicella

Rött, sött och gott till ost samt dessert!

Stekta fikon med honungsrostade nötter & mascarponemousse

En fulländad italiensk efterrätt som garanterat kommer att imponera på middagsgästerna, signerad kändiskocken Mattias Larsson