
Melon och gurkcocktail med havskräftsstjärtar och forellrom
Fruktig och fräsch förrättscocktail till glädje för både öga och gom. Den lätt grillade havskräftan på toppen ger smaken av hav och salta stänk.
8 havskräftor
200 g vattenmelon
200 g honungsmelon
1/2 gurka
1 dl olivolja (extra virgin)
1/2 citron
3 vitlöksklyftor
100 g forellrom
1. Skär ner melonerna i bitar, skala och dela gurkan. Kärna ur gurkan med en sked och skär ner den i bågar.
2. Droppa över saften av 1/2 citron samt 1 msk olivolja. Blanda i en bunke och fyll cocktailglasen.
3. Skala och marinera kräftorna i resten av olivoljan och pressa/riv i vitlök.
4. Grilla sedan havskräftorna i 1 minut på var sida, precis före servering.
5. Toppa cocktailen med kräftorna och 2 tsk forellrom