Melon och gurkcocktail med havskräftsstjärtar och forellrom

Tid 
15 Minuter
Antal 
4 personer

Fruktig och fräsch förrättscocktail till glädje för både öga och gom. Den lätt grillade havskräftan på toppen ger smaken av hav och salta stänk.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

8 havskräftor
200 g vattenmelon
200 g honungsmelon
1/2 gurka
1 dl olivolja (extra virgin)
1/2 citron
3 vitlöksklyftor
100 g forellrom

Gör så här

1. Skär ner melonerna i bitar, skala och dela gurkan. Kärna ur gurkan med en sked och skär ner den i bågar.

2. Droppa över saften av 1/2 citron samt 1 msk olivolja. Blanda i en bunke och fyll cocktailglasen.

3. Skala och marinera kräftorna i resten av olivoljan och pressa/riv i vitlök.

4. Grilla sedan havskräftorna i 1 minut på var sida, precis före servering.

5. Toppa cocktailen med kräftorna och 2 tsk forellrom

Mer på grapevine.se

Trendspan: nästa gör-det-själv-grej?

Karameller och egen vinäger? Nu när vi har stoppat vår egen korv och bryggt vårt eget öl, vad blir då nästa gör-det-själv-grej? Enligt vissa trendspanare är det karameller som gäller. De ska helst vara av den hårda, gammaldags typen eller innehålla någon udda ingrediens som getmjölk eller ankfett.

Casisano Duo Selection

Exklusiv duopack med Casisano Rosso di Montalcino 2015 och Casisano Brunello di Montalcino 2011!

Kycklingpasta

Snabb och enkel kycklinpasta med salviadoftande grädd- och madeirasås.