Melon och gurkcocktail med havskräftsstjärtar och forellrom

Tid 
15 Minuter
Antal 
4 personer

Fruktig och fräsch förrättscocktail till glädje för både öga och gom. Den lätt grillade havskräftan på toppen ger smaken av hav och salta stänk.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

8 havskräftor
200 g vattenmelon
200 g honungsmelon
1/2 gurka
1 dl olivolja (extra virgin)
1/2 citron
3 vitlöksklyftor
100 g forellrom

Gör så här

1. Skär ner melonerna i bitar, skala och dela gurkan. Kärna ur gurkan med en sked och skär ner den i bågar.

2. Droppa över saften av 1/2 citron samt 1 msk olivolja. Blanda i en bunke och fyll cocktailglasen.

3. Skala och marinera kräftorna i resten av olivoljan och pressa/riv i vitlök.

4. Grilla sedan havskräftorna i 1 minut på var sida, precis före servering.

5. Toppa cocktailen med kräftorna och 2 tsk forellrom

Mer på grapevine.se

Vem vill du uppvakta med ett eget vin?

På CreativeWine.se kan du lägga din egen kreativa touch på en fin gå bort-, födelsedags-, tack-, inflyttnings- eller vilken typ av present du själv vill att din flaska ska vara. Du gör den helt unik med din personligt designade etikett. Etiketten du skapar på sidan creativewine.se är speciellt

Angostura 1919

Lagrad premium rom

Kalaspaté med lingon- & pepparrotsspetsad rödlöksmarmelad

Genom att låta löken mjukna sakta i pannan lockar man fram söta toner som passar perfekt i en marmelad. Förutom till paté passar marmeladen till grillat kött och kraftiga franska ostar.