Melon och gurkcocktail med havskräftsstjärtar och forellrom

Tid 
15 Minuter
Antal 
4 personer

Fruktig och fräsch förrättscocktail till glädje för både öga och gom. Den lätt grillade havskräftan på toppen ger smaken av hav och salta stänk.

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

8 havskräftor
200 g vattenmelon
200 g honungsmelon
1/2 gurka
1 dl olivolja (extra virgin)
1/2 citron
3 vitlöksklyftor
100 g forellrom

Gör så här

1. Skär ner melonerna i bitar, skala och dela gurkan. Kärna ur gurkan med en sked och skär ner den i bågar.

2. Droppa över saften av 1/2 citron samt 1 msk olivolja. Blanda i en bunke och fyll cocktailglasen.

3. Skala och marinera kräftorna i resten av olivoljan och pressa/riv i vitlök.

4. Grilla sedan havskräftorna i 1 minut på var sida, precis före servering.

5. Toppa cocktailen med kräftorna och 2 tsk forellrom

Mer på grapevine.se

Vårmiddag med nordiska smaker

När det drar ihop sig till påsk och andra vårliga högtider brukar vi duka fram sill. Överraska med en ny variant – matjessillsallad med snaps i form av fatlagrad finsk gin. Bjud sedan på lamm, primörer och ett kryddigt rött vin.

Ryggbiff med hemgjord gnocchi i pecorinosås

Imponera med hemgjord gnocchi i pecorinosås. Servera tillsammans med biff och gröna bönor med baconpangrattato och du har en smakrik och rustik festrätt.