Melongazpacho

En underbart god gazpacho som du enkelt tar med i en plastbehållare eller i en ursköljd mineralvattenflaska och sedan serverar i små glas. Gazpachon smakar gott även utan mynta.

Recept: Liselotte Forslin Bild: Mattias Södermark
Utskrift
Ingredienser

1 liter
800 g grön melon, t ex galia-, honungs- eller grodskinnsmelon
1 gurka, skalad, spara skivor till dekoration
250 g tomater, gröna eller gula
1 liten grön chili, delad och urkärnad
2 salladslökar, strimlade
1 kruka mynta
2 msk grönsaksfond, koncentrerad
1 tsk salt

Dekoration
Mynta, gurkskivor och gärna ätbara blommor som tex klöver, ringblomma, gurkört.

Gör så här
  1. Dela och kärna ur melonen. Gröp ur fruktköttet.
  2. Skär gurka och tomater i grova bitar och lägg det i en matberedare tillsammans med melonen.
  3. Skär chili och salladslök i bitar och lägg i mixern tillsammans med myntan. Mixa tills allt är finfördelat.
  4. Smaka av med fond, salt och peppar.
  5. Kyl minst två timmar men gärna över natten.
  6. Dekorera med mynta, gurkskivor, nymald svartpeppar och ätbara blommor.

Mer på grapevine.se

Pinotage- det röda guldet från Sydafrika

Pinotage odlas nästan bara i Sydafrika och är en korsning mellan de franska druvsorterna Cinsault och Pinot Noir, trots att de knappt har några likheter alls smakmässigt. Hur matchar man pinotage bäst med mat? Pinotage odlas nästan bara i Sydafrika och är en korsning mellan de franska druvsorterna

Gancia Prosecco Brut

Aromatiskt, fruktigt och fräscht mousserande vin från Italien!

Sallad med broccoli västerbottenost och katrinplommonvinägrett

Ett trevligt grönt inslag på menyn med en fin balans mellan sötman från katrinplommonen och ostens sälta.