Melongazpacho

En underbart god gazpacho som du enkelt tar med i en plastbehållare eller i en ursköljd mineralvattenflaska och sedan serverar i små glas. Gazpachon smakar gott även utan mynta.

Recept: Liselotte Forslin Bild: Mattias Södermark
Utskrift
Ingredienser

1 liter
800 g grön melon, t ex galia-, honungs- eller grodskinnsmelon
1 gurka, skalad, spara skivor till dekoration
250 g tomater, gröna eller gula
1 liten grön chili, delad och urkärnad
2 salladslökar, strimlade
1 kruka mynta
2 msk grönsaksfond, koncentrerad
1 tsk salt

Dekoration
Mynta, gurkskivor och gärna ätbara blommor som tex klöver, ringblomma, gurkört.

Gör så här
  1. Dela och kärna ur melonen. Gröp ur fruktköttet.
  2. Skär gurka och tomater i grova bitar och lägg det i en matberedare tillsammans med melonen.
  3. Skär chili och salladslök i bitar och lägg i mixern tillsammans med myntan. Mixa tills allt är finfördelat.
  4. Smaka av med fond, salt och peppar.
  5. Kyl minst två timmar men gärna över natten.
  6. Dekorera med mynta, gurkskivor, nymald svartpeppar och ätbara blommor.

Mer på grapevine.se

Cooking Distilled 3

I avsnitt nummer tre lagar matlagningsduon Ludvig Brydolf och Niklas Gunnarsson en himmelskt god efterrätt med smak av Islay Whisky. Du hittar även receptet här på Grapevine.se Missa inte deras matlagning, prenumerera enkelt på deras YouTubekanal och håll dig uppdaterad.

STROH 60%

Finns i två storlekar, 50 cl och 2cl

Paj med lax och sparris

Rökt lax och fräsch grön sparris toppad med kapris och dill