Melongazpacho

En underbart god gazpacho som du enkelt tar med i en plastbehållare eller i en ursköljd mineralvattenflaska och sedan serverar i små glas. Gazpachon smakar gott även utan mynta.

Recept: Liselotte Forslin Bild: Mattias Södermark
Utskrift
Ingredienser

1 liter
800 g grön melon, t ex galia-, honungs- eller grodskinnsmelon
1 gurka, skalad, spara skivor till dekoration
250 g tomater, gröna eller gula
1 liten grön chili, delad och urkärnad
2 salladslökar, strimlade
1 kruka mynta
2 msk grönsaksfond, koncentrerad
1 tsk salt

Dekoration
Mynta, gurkskivor och gärna ätbara blommor som tex klöver, ringblomma, gurkört.

Gör så här
  1. Dela och kärna ur melonen. Gröp ur fruktköttet.
  2. Skär gurka och tomater i grova bitar och lägg det i en matberedare tillsammans med melonen.
  3. Skär chili och salladslök i bitar och lägg i mixern tillsammans med myntan. Mixa tills allt är finfördelat.
  4. Smaka av med fond, salt och peppar.
  5. Kyl minst två timmar men gärna över natten.
  6. Dekorera med mynta, gurkskivor, nymald svartpeppar och ätbara blommor.

Mer på grapevine.se

Sommelieren svarar: Rött vin till fisk?

Kan man dricka rött vin till fisk? Magnus Edgren är försäljningschef på Hermansson & Co och en av Grapevines sommelierer. Han tycker att rött vin fungerar utmärkt till fisk, om man väljer rätt vin. Kan man dricka rött vin till fisk? Och i så fall, vilket vin ska man då välja? – Det kan du

Grillad kalvschnitzel med citronsmörsky

Lätt och fräsch kötträtt som passar utmärkt att servera till nyår. Spenat är gott till men vill du ha potatis så passar pommes frites eller ugnspotatis fint. Om du inte har grillpanna kan du steka köttet hastigt.