Melongazpacho

En underbart god gazpacho som du enkelt tar med i en plastbehållare eller i en ursköljd mineralvattenflaska och sedan serverar i små glas. Gazpachon smakar gott även utan mynta.

Recept: Liselotte Forslin Bild: Mattias Södermark
Utskrift
Ingredienser

1 liter
800 g grön melon, t ex galia-, honungs- eller grodskinnsmelon
1 gurka, skalad, spara skivor till dekoration
250 g tomater, gröna eller gula
1 liten grön chili, delad och urkärnad
2 salladslökar, strimlade
1 kruka mynta
2 msk grönsaksfond, koncentrerad
1 tsk salt

Dekoration
Mynta, gurkskivor och gärna ätbara blommor som tex klöver, ringblomma, gurkört.

Gör så här
  1. Dela och kärna ur melonen. Gröp ur fruktköttet.
  2. Skär gurka och tomater i grova bitar och lägg det i en matberedare tillsammans med melonen.
  3. Skär chili och salladslök i bitar och lägg i mixern tillsammans med myntan. Mixa tills allt är finfördelat.
  4. Smaka av med fond, salt och peppar.
  5. Kyl minst två timmar men gärna över natten.
  6. Dekorera med mynta, gurkskivor, nymald svartpeppar och ätbara blommor.

Mer på grapevine.se

Grilltider

Äntligen är grillsäsongen igång och enligt flera trendrapporter kommer vi att lägga biffen åt sidan i sommar. Vi hakar på trenden och bjuder här på tre härliga grillrecept med fokus på fisk och grönt. Dessutom tipsar vi om vin som gör grillkvällen komplett. Många drar sig för att grilla fisk för

Tommasi Surani Atlas Organic

Nu i ny design Tommasi Naturae

Snabblagad chiligryta

En lyxigare variant utan bönor, med lövbiff istället för köttfärs, men lika lättlagad som den traditionella vardagschilin.