Melongazpacho

En underbart god gazpacho som du enkelt tar med i en plastbehållare eller i en ursköljd mineralvattenflaska och sedan serverar i små glas. Gazpachon smakar gott även utan mynta.

Recept: Liselotte Forslin Bild: Mattias Södermark
Utskrift
Ingredienser

1 liter
800 g grön melon, t ex galia-, honungs- eller grodskinnsmelon
1 gurka, skalad, spara skivor till dekoration
250 g tomater, gröna eller gula
1 liten grön chili, delad och urkärnad
2 salladslökar, strimlade
1 kruka mynta
2 msk grönsaksfond, koncentrerad
1 tsk salt

Dekoration
Mynta, gurkskivor och gärna ätbara blommor som tex klöver, ringblomma, gurkört.

Gör så här
  1. Dela och kärna ur melonen. Gröp ur fruktköttet.
  2. Skär gurka och tomater i grova bitar och lägg det i en matberedare tillsammans med melonen.
  3. Skär chili och salladslök i bitar och lägg i mixern tillsammans med myntan. Mixa tills allt är finfördelat.
  4. Smaka av med fond, salt och peppar.
  5. Kyl minst två timmar men gärna över natten.
  6. Dekorera med mynta, gurkskivor, nymald svartpeppar och ätbara blommor.

Mer på grapevine.se

Kalorier i alkohol

Många människor vill leva hälsosamt och funderar kanske över sin vikt. De flesta av oss har ett hum om vad som är bra att stoppa i sig när det gäller socker, fett och kolhydrater. Men hur är det egentligen med alkohol – är ett glas vin, en öl eller en snaps en kalorifälla? Ett vin som upplevs som

Tommasi Monte Croce Passito Bianco

Gott till ost och dessert!

Ansjovissnurra

Goda små tilltugg till fördrinken.