Miniburgare med mozzarella, basilika och senapsmajo

Tid 
30 Minuter
Antal 
8 personer

Mumsiga och rökiga burgare i miniformat, så kallade ”sliders”. Så goda att du lätt kan sluka flera stycken. 

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

400 g köttfärs

1 dl bbq-sås med röksmak, t ex hickory eller chipotle
1 tsk rökt paprikapulver
salt
nymalen svartpeppar
1 dl majonnäs
1 msk svensk senap
1 citron
8 små hamburgerbröd
smör eller olja till stekning
salladsblad
1 liten rödlök, skivad
2 tomater, skivade
1 mozzarella, skivad
1/2 kruka basilika

Tips 

Byt ut köttfärsen mot en skiva halloumiost så får du goda vegetariska burgare.

Gör så här

1. Blanda köttfärs, bbq-sås, rökt paprikapulver, salt och peppar. Forma åtta små biffar och gör en liten fördjupning med fingret i mitten.

2. Blanda majonnäs och senap. Riv ner citronskal och smaka av med lite saft.

3. Kantskär bröden så att de får samma storlek som biffarna.

4. Stek burgarna på båda sidor i smör eller olja. Värm bröden under tiden.

5. Täck bottendelen av bröden med små salladsblad. Bred på senapsmajo, rödlök och tomat. Lägg sedan på biffarna, ett nytt lager majo, mozzarella och basilika. Peppra ordentligt. Lägg på överdelen av bröden, tryck ihop lite och stick i ett avbrutet grillspett av trä. 

Mer på grapevine.se

3 x Riesling

Tysk riesling håller världsklass! Här kikar vi närmare på den populära druvan och jämför tre rieslingviner från olika tyska regioner.Här kan du även lada ner ett provningsprotokoll som gör det både enkelt och roligt att prova de tre vinerna. Riesling trivs i svala klimat. I Tyskland, som ligger

Merwida Shiraz

Ett smakrikt, kraftfullt och rättvisemärkt vin från Western Cape

Caldo verde med chorizofras

Många måltider i Portugal börjar med en soppa. Ofta dukas det upp Caldo Verde, som betyder grön buljong. I den här versionen av soppan spelar grönkål och chorizo huvudrollerna.