Miniburgare med mozzarella, basilika och senapsmajo

Tid 
30 Minuter
Antal 
8 personer

Mumsiga och rökiga burgare i miniformat, så kallade ”sliders”. Så goda att du lätt kan sluka flera stycken. 

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

400 g köttfärs

1 dl bbq-sås med röksmak, t ex hickory eller chipotle
1 tsk rökt paprikapulver
salt
nymalen svartpeppar
1 dl majonnäs
1 msk svensk senap
1 citron
8 små hamburgerbröd
smör eller olja till stekning
salladsblad
1 liten rödlök, skivad
2 tomater, skivade
1 mozzarella, skivad
1/2 kruka basilika

Tips 

Byt ut köttfärsen mot en skiva halloumiost så får du goda vegetariska burgare.

Gör så här

1. Blanda köttfärs, bbq-sås, rökt paprikapulver, salt och peppar. Forma åtta små biffar och gör en liten fördjupning med fingret i mitten.

2. Blanda majonnäs och senap. Riv ner citronskal och smaka av med lite saft.

3. Kantskär bröden så att de får samma storlek som biffarna.

4. Stek burgarna på båda sidor i smör eller olja. Värm bröden under tiden.

5. Täck bottendelen av bröden med små salladsblad. Bred på senapsmajo, rödlök och tomat. Lägg sedan på biffarna, ett nytt lager majo, mozzarella och basilika. Peppra ordentligt. Lägg på överdelen av bröden, tryck ihop lite och stick i ett avbrutet grillspett av trä. 

Mer på grapevine.se

Grillfest!

Är det grilldags? Fram med köttet, primörerna och rörorna. Här får du alla tips du behöver för en lyckad grillkväll. Oavsett om du är nybörjare eller grill­proffs hoppas vi att du blir inspirerad tips. Ljumna kvällar är synonymt med att grilla. De flesta plockar fram grillen i maj och kör så det

Tommasi Amarone Classico

Ett fylligt rött vin med stor doft och smak, serveras till smakrika rätter eller till hårdostar.

Perfect Patrón Margarita

Margarita, med saltad glaskant, är en av världens mest kända drinkar och förekommer i ett stort antal varianter. Ursprungligen tillredd på lika delar tequila, likör och juice.