Miniburgare med mozzarella, basilika och senapsmajo

Tid 
30 Minuter
Antal 
8 personer

Mumsiga och rökiga burgare i miniformat, så kallade ”sliders”. Så goda att du lätt kan sluka flera stycken. 

Recept & bild: Caroline Eriksson
Utskrift
Ingredienser

400 g köttfärs

1 dl bbq-sås med röksmak, t ex hickory eller chipotle
1 tsk rökt paprikapulver
salt
nymalen svartpeppar
1 dl majonnäs
1 msk svensk senap
1 citron
8 små hamburgerbröd
smör eller olja till stekning
salladsblad
1 liten rödlök, skivad
2 tomater, skivade
1 mozzarella, skivad
1/2 kruka basilika

Tips 

Byt ut köttfärsen mot en skiva halloumiost så får du goda vegetariska burgare.

Gör så här

1. Blanda köttfärs, bbq-sås, rökt paprikapulver, salt och peppar. Forma åtta små biffar och gör en liten fördjupning med fingret i mitten.

2. Blanda majonnäs och senap. Riv ner citronskal och smaka av med lite saft.

3. Kantskär bröden så att de får samma storlek som biffarna.

4. Stek burgarna på båda sidor i smör eller olja. Värm bröden under tiden.

5. Täck bottendelen av bröden med små salladsblad. Bred på senapsmajo, rödlök och tomat. Lägg sedan på biffarna, ett nytt lager majo, mozzarella och basilika. Peppra ordentligt. Lägg på överdelen av bröden, tryck ihop lite och stick i ett avbrutet grillspett av trä. 

Mer på grapevine.se

Året i vingården del 1

En vinodlares kalender- vad händer i vingården under sommaren? Sommarens arbete i vingården består till stor del av att bekämpa skadeinsekter, svamp och andra sjukdomsangrepp på vinrankor och druvor.

GIOL Prosecco Collio Organic Brut

Ekologisk prosecco från Italien! Lanseras 23/10 på beställningssortimentet!

Morot Vietnam med aioli, chili och jordnötter

Tänk att rårivna morötter kan vara makalöst gott! Vill du laga rätten med den vegetariska fisksåsen som används på Mathias Dahlgrens vegetariska restaurang Rutabaga så tänk på att göra såsen dagen innan servering. Receptet ligger längst ner på sidan.