Minichokladtartelette med vit chokladmousse och hallon

Len chokladmousse, lättsaltade kex och syrliga hallon – kombinationen är magisk!
Passar utmärkt som avslutning på en festmåltid eller som mingelsött på festen.

Recept: Eleonora von Essen Bild: Mattias Södermark
Utskrift
Ingredienser

8–16 Tartletter
250 g digestivekex
125 g smör, smält
3 msk kakao

Mousse
1,5 dl grädde, 40 %
100 g vit choklad
1/2 lime, skalet fint rivet

Gör så här
  1. Kör digestivekexen till smulor i en matberedare. Häll i smör och kakao och kör några sekunder till.
  2. Tryck ut degen i små tarteletteformar, gärna med löstagbar botten. Ställ i kylen i ca 30 min.
  3. Tryck försiktigt ut bottnarna ur formarna.
  4. Hacka chokladen.
  5. Koka upp grädden, rör ner limerivet och häll grädden över chokladen. Rör tills chokladen har smält.
  6. Låt chokladgrädden svalna i kylen i minst ett par timmar, gärna över natten.
  7. Vispa chokladgrädden fluffigt till mousse.
  8. Spritsa eller skeda ner moussen i tarteletterna och toppa med ett hallon.
  9. Ställ i kylen i 1 timme eller över natten så att moussen stelnar.

Mer på grapevine.se

Tyska klassiker från Rehn

Under snudd på 100 år har vinproducenten Reh Kendermann utvecklats från ett litet familjeägt vineri till en av Tysklands ledande vinexportörer. I Sverige är företaget mest känt för Black Tower – en modern klassiker med kultstatus på den tyska vinhyllan. Text: Karin Strand och Lars Collin Tysklands

Rostad paprika & fetaoströra

En röra med rostad paprika som passar utmärkt till grillat.