Minichokladtartelette med vit chokladmousse och hallon

Len chokladmousse, lättsaltade kex och syrliga hallon – kombinationen är magisk!
Passar utmärkt som avslutning på en festmåltid eller som mingelsött på festen.

Recept: Eleonora von Essen Bild: Mattias Södermark
Utskrift
Ingredienser

8–16 Tartletter
250 g digestivekex
125 g smör, smält
3 msk kakao

Mousse
1,5 dl grädde, 40 %
100 g vit choklad
1/2 lime, skalet fint rivet

Gör så här
  1. Kör digestivekexen till smulor i en matberedare. Häll i smör och kakao och kör några sekunder till.
  2. Tryck ut degen i små tarteletteformar, gärna med löstagbar botten. Ställ i kylen i ca 30 min.
  3. Tryck försiktigt ut bottnarna ur formarna.
  4. Hacka chokladen.
  5. Koka upp grädden, rör ner limerivet och häll grädden över chokladen. Rör tills chokladen har smält.
  6. Låt chokladgrädden svalna i kylen i minst ett par timmar, gärna över natten.
  7. Vispa chokladgrädden fluffigt till mousse.
  8. Spritsa eller skeda ner moussen i tarteletterna och toppa med ett hallon.
  9. Ställ i kylen i 1 timme eller över natten så att moussen stelnar.

Mer på grapevine.se

Portugals skafferi

Böljande kullar och pittoreska byar – Portugals största region fängslar verkligen. Alentejo är omtalat för sina goda viner och sitt rustika kök, men känns trots detta oförtjänt bortglömt. Följ med på en resa till Portugals hemliga skafferi. Vi är bara en och halv timme öster om Lissabon, ändå känns

Duorum Vintage Port

Ett komplext och fylligt portvin