Minichokladtartelette med vit chokladmousse och hallon

Len chokladmousse, lättsaltade kex och syrliga hallon – kombinationen är magisk!
Passar utmärkt som avslutning på en festmåltid eller som mingelsött på festen.

Recept: Eleonora von Essen Bild: Mattias Södermark
Utskrift
Ingredienser

8–16 Tartletter
250 g digestivekex
125 g smör, smält
3 msk kakao

Mousse
1,5 dl grädde, 40 %
100 g vit choklad
1/2 lime, skalet fint rivet

Gör så här
  1. Kör digestivekexen till smulor i en matberedare. Häll i smör och kakao och kör några sekunder till.
  2. Tryck ut degen i små tarteletteformar, gärna med löstagbar botten. Ställ i kylen i ca 30 min.
  3. Tryck försiktigt ut bottnarna ur formarna.
  4. Hacka chokladen.
  5. Koka upp grädden, rör ner limerivet och häll grädden över chokladen. Rör tills chokladen har smält.
  6. Låt chokladgrädden svalna i kylen i minst ett par timmar, gärna över natten.
  7. Vispa chokladgrädden fluffigt till mousse.
  8. Spritsa eller skeda ner moussen i tarteletterna och toppa med ett hallon.
  9. Ställ i kylen i 1 timme eller över natten så att moussen stelnar.

Mer på grapevine.se

Veckans vintips: fyllig smart Syrah

Veckans vintips är ett succévin och kommer från Portugal och vinhuset JP Ramos.Vinet heter Smart Dog Syrah och Smart Dog finns även som vitt och rosé. Praktiskt nog så finns Smart Dog Syrah i två storlekar, både på flaska och box. Fråga efter vinet i din Systembolagsbutik om du inte hittar det på

Vila Santa Reserva Magnum

Nyanserat och kryddigt vin

Salviastekt dorada med ratatouille och saffransaioli

En fransk smakrik och vitlöksdoftande rätt med medelhavsfisken Dorada.