Minipajer av smördeg

Tid 
30 Minuter
Ugn 
200°

Tre sorters minipajer- perfekta små drinktilltugg! I smakerna hittar du bland annat zucchini, färsk getost, basilika, potatis, rosmarin, honung och rökt lax. Recepten kommer från matkreatören Caroline Dafgård Widnersson.

Bild: Matilda Lindeblad Recept: Caroline Dafgård Widnersson
Utskrift
Ingredienser

Ca 20 stycken
2 paket smördegsrullar
1 zucchini
100 g färsk getost
1 kruka basilika
4 fasta potatisar
3 rosmarinkvistar, finhackade
1 msk flytande honung
1 dl ricotta
3 skivor rökt lax
1 kruka vattenkrasse
1 ägg, lätt uppvispat
1 msk olivolja
flingsalt och svartpeppar 

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200°.

2. Stansa ut rundlar av smördegen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla rundlarna med ägget.

3. Hyvla zucchinin och potatisen tunt, gärna med en mandolin.

4. Toppa 1/3 av pajerna med hyvlad zucchini och pensla dem med olja.

5. Toppa 1/3 av pajerna med potatis. Blanda ihop honung och rosmarin och pensla potatispajerna med blandningen.

6. Lämna resten av pajerna utan topping. Strö över flingsalt och svartpeppar. Ställ in i ugnen och baka i ca 15 minuter eller tills dem har fått fin färg.

7. Toppa zucchinipajerna färsk getost och basilika och de rena pajerna med ricotta, rökt lax och vattenkrasse.  

Mer på grapevine.se

Drinktips: somriga Drinkar till festen

Till festen, före grillen, på bryggan, innan maten eller under parasollet i sällskap med en god bok – här nedan bjuder vi på tre trevliga vindrinkar där Black Tower spelar huvudrollen.

Angostura Orange Bitter

Perfekt smaksättare

Sallad med anka och apelsin

Anka á l'Orange är en delikatess för många, men kräver både tid och tålamod. Här kommer en lite enklare variant inspirerad av denna rätt.