Minipajer av smördeg

Tid 
30 Minuter
Ugn 
200°

Tre sorters minipajer- perfekta små drinktilltugg! I smakerna hittar du bland annat zucchini, färsk getost, basilika, potatis, rosmarin, honung och rökt lax. Recepten kommer från matkreatören Caroline Dafgård Widnersson.

Bild: Matilda Lindeblad Recept: Caroline Dafgård Widnersson
Utskrift
Ingredienser

Ca 20 stycken
2 paket smördegsrullar
1 zucchini
100 g färsk getost
1 kruka basilika
4 fasta potatisar
3 rosmarinkvistar, finhackade
1 msk flytande honung
1 dl ricotta
3 skivor rökt lax
1 kruka vattenkrasse
1 ägg, lätt uppvispat
1 msk olivolja
flingsalt och svartpeppar 

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200°.

2. Stansa ut rundlar av smördegen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla rundlarna med ägget.

3. Hyvla zucchinin och potatisen tunt, gärna med en mandolin.

4. Toppa 1/3 av pajerna med hyvlad zucchini och pensla dem med olja.

5. Toppa 1/3 av pajerna med potatis. Blanda ihop honung och rosmarin och pensla potatispajerna med blandningen.

6. Lämna resten av pajerna utan topping. Strö över flingsalt och svartpeppar. Ställ in i ugnen och baka i ca 15 minuter eller tills dem har fått fin färg.

7. Toppa zucchinipajerna färsk getost och basilika och de rena pajerna med ricotta, rökt lax och vattenkrasse.  

Mer på grapevine.se

Fina priser för Beaumont des Crayéres

Vinordic Wine Challenge är vintävlingen som utser Sveriges mest prisvärda viner. Medan de flesta andra vintävlingar går ut på att sätta en kvalitetsstämpel på vinet, fokuserar Vinordic Wine Challenge på smakupplevelsen i förhållande till priset. Under vintern har en namnkunnig jury engagerats för

Barceló Imperial

En prestigerom från Dominkanska Republiken

Salta kex med tomatost, feta & rosmarin

Dessa goda och snygga tilltugg fixar du i ett nafs!